Η Sharp Energy Solutions Europe ανακοίνωσε τη νέα εταιρική συνεργασία με την Cocoon, δυναμικό διανομέα στην Ελλάδα. Η συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση του δικτύου διανομής και στην επέκταση του μεριδίου αγοράς για φωτοβολταϊκά πλαίσια στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία μεταξύ των Sharp Energy Solutions Europe και της Cocoon συνεπάγεται την παράδοση φωτοβολταϊκών πλαισίων που θα εγκατασταθούν αποκλειστικά στην Ελλάδα, εστιάζοντας τόσο σε εμπορικά/βιομηχανικά έργα όσο και σε μεγάλα έργα φωτοβολταϊκών σταθμών. 
Η Cocoon επέλεξε την Sharp Energy Solutions Europe ως τον προτιμώμενο προμηθευτή φωτοβολταϊκών πλαισίων λόγω της εξαιρετικής φήμης της Sharp για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει και την άριστη εξυπηρέτησή της. 
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Cocoon κα.Ka man Tang, σχολιάζει σχετικά με τη συνεργασία: «Η άμεση επαφή με τη Sharp επέδειξε το επίπεδο υποστήριξης και επαγγελματισμού που αναμέναμε. Αυτή η συνεργασία με τη Sharp βοηθά την εταιρεία μας να παρέχει στην εγχώρια αγορά άριστα φωτοβολταϊκά πάνελ με μεγάλη διάρκεια ζωής. Αναζητούσαμε μια τέτοια ευκαιρία εδώ και πολύ καιρό».
Ο Martin Morschek, περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων της Sharp Energy Solutions Europe, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, δηλώνοντας: «Εκτιμούμε βαθιά την εμπιστοσύνη της Cocoon στα προϊόντα μας και είμαστε σίγουροι πως αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στην ενίσχυση του δικτύου μας και του αγοραστικού μας μεριδίου στην ελληνική αγορά. Μέσω αυτής της συνεργασίας, δεσμευόμαστε να συμμετάσχουμε δυναμικα στην αγορά φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα».
Η Cocoon, γνωστή για την προσήλωσή της στην τελειότητα και την προσεκτική επιχειρηματική προσέγγιση, συμμετέχει στη συνεργασία με πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση. Εστιάζοντας στη διανομή φωτοβολταϊκών προτάσεων, η αποστολή της Cocoon ευθυγραμμίζεται τέλεια με τον στόχο της Sharp Energy Solutions Europe για προώθηση βιώσιμων ενεργειακών λύσεων στην Ελλάδα.
Η συνεργασία μεταξύ της Sharp Energy Solutions Europe και της Cocoon ξεκίνησε τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της ΙNTERSOLAR, όπου και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στη σύναψη άμεσης συνεργασίας .Ως μέρος της συνεργασίας, η Sharp Energy Solutions Europe θα ενεργεί ως ο κύριος προμηθευτής φωτοβολταϊκών πλαισίων, ενώ η Cocoon θα εξασφαλίσει με το εκτεταμένο δίκτυο διανομής της την επιτυχημένη παράδοση και εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πλαισίων.