Στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης μεταβαίνει ο Δήμος Τρικκαίων με τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Με την έγκριση ποσού 59.520 € από το «Πράσινο Ταμείο», χρηματοδοτείται η μελέτη για τους ΣΦΗΟ, το επόμενο βήμα στην αυτοκίνηση.
Βάσει της νομοθεσίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να χωροθετηθούν στις πόλεις με το σχετικό όριο να είναι 1 φορτιστής ανά 1.000 κατοίκους.
Η μελέτη, που θα προκηρυχθεί άμεσα, θα καθορίζει τα σημεία και τον χρόνο τοποθέτησης των φορτιστών, με βάση τα κριτήρια, τις τοπικές ανάγκες και ιδιομορφίες και του κυκλοφοριακού, κατόπιν της μελέτης της υφιστάμενης κατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει στη νέα ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης, καθώς διαθέτει ήδη δύο δωρεάν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, στον χώρο στάθμευσης της οδού Κανούτα και στον Μύλο Ματσόπουλου.
Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων τοποθετεί άλλους δύο δωρεάν ταχυφορτιστές, άμεσα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Δικαστηρίων και τον Ιανουάριο στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου. Οι ταχυφορτιστές εγκαταστάθηκαν με τη συνεργασία των δύο εταιρειών του Δήμου, e-trikala ΑΕ και Αστική Ανάπτυξη.
Από το 2018, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποίησε μέσω της etrikala ΑΕ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELVITEN, για την εξέταση της μικροκινητικότητας. Με βάση το εν λόγω πρόγραμμα, 5 οχήματα παρασχέθηκαν δωρεάν σε πολίτες και επισκέπτες, ενώ 5 οχήματα δόθηκαν σε εταιρείες ταχυμεταφορών για εκτίμηση δυνατοτήτων.
Επίσης, ηλεκτρικά ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιών, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων κάθε είδους στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Στόχος, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες την επόμενη γενιά στην αυτοκίνηση.