Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι «ως το τέλος του μήνα μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ», ενώ όσον αφορά στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια «περιοχή 2», στο Ιόνιο Πέλαγος, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων».
Αναλυτικότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αναφερόμενος στην συμφωνία για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ισχυρίστηκε ότι «συνεχίζουμε τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπάρχει ακόμη απόσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση μέχρι το τέλος του μήνα», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν από τα Χριστούγεννα.
Όπως δήλωσε, έχει μπει ήδη σε ένα δρόμο, από τον πρώτο κύκλο των συζητήσεων, και είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να κλείσουμε την τρίτη αξιολόγηση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τη άλλη πλευρά, ο κ. Σταθάκης, σχολιάζοντας την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια “περιοχή 2”, στο Ιόνιο Πέλαγος πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη περιοχή, δυτικά της Κέρκυρας, αποτελεί συνέχεια του κοιτάσματος που υπάρχει στην Ιταλική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτή τη στιγμή, οι Ιταλοί βρίσκονται σε τελικό στάδιο προκήρυξης παραχώρησης του κοιτάσματος, η ολοκλήρωση της οποίας θα προσδώσει νέα δυναμική στις έρευνες».