Μείωση κατά 20,6% καταγράφουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τoυ γερμανικού ομίλου BMW κατά το α’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η βαυαρική εταιρία.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μείωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αφορά αυτοκίνητα BMW, Mini και RollsRoyce και αποδίδεται στην πανδημία του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας τα εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη έχουν αναστείλει την λειτουργία τους σε ποσοστό 80% και στις ΗΠΑ σε ποσοστό 70%.
Στην Κίνα ωστόσο, όπου τα εργοστάσια σταδιακά επαναλειτουργούν, «διακρίνονται ήδη τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», ανέφερε ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου της BMW, Πίτερ Νότα, επισημαίνοντας ότι οι πωλήσεις στη χώρα σημείωσαν κάμψη ύψους 31%, έναντι 18% στην Ευρώπη και 17% στις ΗΠΑ. «Το σημαντικότερο από όλα είναι να διασφαλίσουμε την υγεία των συνεργατών μας, τη ρευστότητα και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Αύξηση, αντιθέτως, σημειώθηκε στις πωλήσεις οχημάτων του ομίλου με μερική ή ολική ηλεκτροκίνηση. Κατά το α’ τρίμηνο πωλήθηκαν παγκοσμίως 30.692 τέτοια οχήματα, κατά 13,9% περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Ο κ. Νότα πάντως τόνισε ότι η επαναλειτουργία των εργοστασίων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι προμηθευτές του ομίλου, αλλά και οι κατά τόπους αντιπροσωπείες. Η παραγωγή πάντως, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στη ζήτηση, διευκρίνισε.