Το επενδυτικό πρόγραμμα των νέων φωτοβολταϊκών της Ένωσης Αγρινίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον εισέρχεται στο τελικό στάδιο, προ της έναρξης της κατασκευής των πάρκων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
«Ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση για τα panels, τα οποία, μάλιστα, θα είναι τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα. Η σύμβαση υπεγράφη με την JinkoSolar, εταιρεία που θεωρείται κολοσσός στον τομέα και που κατά το προηγούμενο έτος τα δικά της panels ήταν εκείνα που είχαν σε παγκόσμιο επίπεδο τη μεγαλύτερη παραγόμενη ισχύ.
Υπενθυμίζουμε ότι στα νέα φωτοβολταϊκά έργα, επένδυση της τάξης των 90 εκατ. ευρώ, μετέχουν περί τις 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων. Το ετήσιο όφελος απ’ τα νέα φωτοβολταϊκά υπολογίζεται σε περίπου 14 εκατ. ευρώ, ποσό που επίσης θα ενισχύει κατ’ έτος την τοπική οικονομία.
Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και εντός του έτους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνει η σύνδεση.
Τα έργα ΑΠΕ της Ένωσης Αγρινίου είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να αποτελέσουν πυρήνα αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας συνολικά, με κάλυψη τοπικών αναγκών, με νέες θέσεις εργασίας και με διάχυση του παραγόμενου πλούτου.
Στην ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ενέργεια και με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών – μετόχων, έχουμε θέσει γερά τα θεμέλια για το μέλλον που οραματιζόμαστε».