Απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για επιχορήγηση 1.500 νοικοκυριών χαμηλών εισοδημάτων στη Θεσσαλία ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο αέριο υπεγράφη χθες από το ΥΠΕΝ.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», το οποίο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, με Δικαιούχο φορέα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Ενέργειας.
Ως φορέας υποδοχής αιτήσεων και υλοποίησης του έργου ορίζεται η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία είναι διαχειριστής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στόχος είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου με σύστημα φυσικού αερίου, ενώ στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους ωφελούμενους, θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στην εισοδηματική κατάσταση του ιδιοκτήτη.
Στόχος από περιβαλλοντικής άποψης είναι η αποφυγή ετησίων εκπομπών ρύπων 4.000 τόνων CO², όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.