Με συντονισμένες κινήσεις ο ιταλικός κολοσσός ΕΝΙ ενισχύει την παρουσία του στην ελληνική αγορά ενέργειας, συνδυάζοντας τις δραστηριότητες εμπορίας-διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με την ηλεκτροπαραγωγή.
Μέσω της θυγατρικής Eni Gas e Luce (που μετονομάστηκε σε Plenitude) εξαγόρασε την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία φωτοβολταϊκών SolarKonzept Greece, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του στην ηλεκτροπαραγωγή.
Ο ιταλικός όμιλος κατέχει ήδη σημαντική θέση στην εμπορία-διανομή ρεύματος και φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής ΖΕΝΙΘ και στην διανομή φυσικού αερίου μέσω της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, στην οποία κατέχει το 49%.
H Solar-Konzept Greece που αποτελεί πλέον μέλος του ιταλικού ομίλου, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα των φωτοβολταϊκών,έχοντας υπό κατασκευή ή εν λειτουργία μονάδες συνολικής ισχύος 800 MW.
Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση της η Plenitude/ΕΝΙ, σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητες  την ελληνική αγορά σε συνεργασία με την ΖΕΝΙΘ.
Η ΖΕΝΙΘ εξυπηρετεί πάνω από 500.000 μετρητές, για την προμήθεια φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού. Τα 2/3 των πελατών της είναι στο φυσικό αέριο και το υπόλοιπο στον ηλεκτρισμό. Στόχος είναι οι πελάτες της ΖΕΝΙΘ να τροφοδοτούνται πλέον με ενέργεια από ΑΠΕ.
Στον τομέα των ΑΠΕ η Ελλάδα είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στην οποία επενδύει η Plenitude, μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, που προηγήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο.
Η εταιρεία (πρώην EΝΙ Gas e Luce) ιδρύθηκε το 2017, ως θυγατρική της ENI. To 2019 εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο της Ιταλικής Sea Spa, που δραστηριοποιείταιι στην παροχή υπηρεσιών ενεργειακής απόδοσης.
Ένα χρόνο μετά, το 2020, εξαγόρασε το 70% της, επίσης, Ιταλικής Evolvere και έγινε ηγέτης στην Ιταλία στην ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ. Τον Ιανουάριο του 2021 αποκτά το 100% της Ισπανικής Aldro Energia, εταιρία προμήθειας φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, μπαίνοντας στην Ισπανική αγορά. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου εξαγοράζει τη Γαλλική Dhamma Energy Group, που αναπτύσσει φωτοβολταϊκά έργα στη Γαλλία και την Ισπανία.