Στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, σε μία λαμπρή εκδήλωση, έγινε το ντεμπούτο της εταιρείας BYD από τον Όμιλο Σφακιανάκη, επίσημο διανομέα για την ελληνική αγορά.Η BYD συστήνεται στο ελληνικό κοινό σε πρώτη φάση με το compact μικρομεσαίο SUV ATTO 3 και το πολυτελές σπορ sedan SEAL.
Ο Όμιλος Σφακιανάκη ενισχύει περαιτέρω το ρόλο του στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.
Ο Όμιλος ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων στην ελληνική αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων της BYD, του κορυφαίου κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο (New Energy Vehicles).
Παράλληλα, σηματοδότησε ένα ακόμη ορόσημο για τη BYD στην Ευρώπη, αποτελώντας το πρώτο λανσάρισμά της για το 2024, καθώς η μάρκα συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμες και προσιτές οικολογικές λύσεις στους Ευρωπαίους καταναλωτές.
Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην ελληνική αγορά
Η ΒΥD (Build Your Dreams), παγκοσμίως γνωστή για την πρωτοποριακή της τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος και την καινοτομία στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με όραμα τη μείωση της θερμοκρασίας της Γης κατά 1°C (‘’Cool the Earth by 1°C’’), κάνει διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό την ευρεία γκάμα των ηλεκτρικών και PlugIn Hybrid αυτοκινήτων της, εφοδιασμένων με προηγμένη τεχνολογία, ελκυστική σχεδίαση και κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια.
Τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD, που διανέμονται στη χώρα μας από τον Όμιλο Σφακιανάκη, είναι το compact μικρομεσαίο BYD ATTO 3 (C-SUV) και το πολυτελές BYD SEAL (D-Sedan), ενώ θα ακολουθήσουν το μικρομεσαίο πόλης BYD DOLPHIN (C-Hatchback) και το ΒΥD SEAL U (D-SUV), το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση αμιγώς ηλεκτρική (BEV), όσο και σε έκδοση Plug-In Ηybrid (PHEV).
Τα αποκαλυπτήριά τους πραγματοποιήθηκαν σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο με έντονο συμβολισμό και ιστορική αξία για την Ελλάδα. Αυτή τη σημαντική στιγμή για τον Όμιλο Σφακιανάκη, τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς φυσικά και κορυφαία στελέχη από την ΒΥD Eυrope.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η δημοσιογράφος και Master of Ceremony, Εύη Φραγκάκη καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε για τη στρατηγική βιωσιμότητας της ΒΥD και του Ομίλου Σφακιανάκη. Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, Σταύρος Π. Τάκη, παρουσίασε τη στρατηγική του ομίλου και το όραμα της επόμενης ημέρας, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου, η οποία σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο μίας μακροχρόνιας και δυναμικής πορείας.
Ο Σταύρος Π. Τάκη ανέφερε: «Ο Όμιλος Σφακιανάκη, με 65 χρόνια εμπειρίας, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης αυτοκινητιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Το εμπνευσμένο όραμα, η ξεκάθαρη στρατηγική, οι επενδύσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό μας, συντελούν στην επιτυχία του Ομίλου. Έχουμε την τιμή, να καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου Σφακιανάκη τον κορυφαίο κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο, τη BYD, και μαζί να οδηγήσουμε τις εξελίξεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και στην Ελλάδα».
Aπό την πλευρά της BYD, o Michael Shu, Managing Director BYD Europe, καλωσόρισε τον Όμιλο Σφακιανάκη στην οικογένεια της BYD: «Πρόκειται για το πρώτο εθνικό λανσάρισμα της BYD στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά, καθιστώντας τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Σφακιανάκη στην Ελλάδα ιδιαίτερα σημαντική. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και μία αμοιβαία δέσμευση να εμπνεύσουμε και να προωθήσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα με μια καινοτόμο και ευρεία γκάμα προϊόντων που προσφέρει πολλαπλές επιλογές κορυφαίας τεχνολογίας και εξοπλισμού. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές και με τον συνεργάτη μας, τον Όμιλο Σφακιανάκη, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή ενός πολύ υψηλού επιπέδου πωλήσεων και υπηρεσιών after sales στους Έλληνες καταναλωτές».
Αποκαλύπτοντας το μέλλον της ηλεκτροκίνησης
Τα δύο πρώτα μοντέλα που ενσαρκώνουν το όραμα της BYD για ένα βιώσιμο μέλλον και είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, είναι τα εξής:
  1. BYD ATTO 3: Ένα ευρύχωρο και δυναμικό SUV κατηγορίας C, σχεδιασμένο για τους οδηγούς που αναζητούν υψηλές επιδόσεις σε ένα ηλεκτρικό όχημα, απολαμβάνοντας παράλληλα την άνεση και την τεχνολογία, που προσφέρουν τα συστήματα ασφάλειας και πολυμέσων. Τιμή έκδοσης Comfort990 ευρώ.
  2. BYD SEAL: Ένα δυναμικό sport sedan κατηγορίας D, με ελκυστική σχεδίαση ιδανικό για τους οδηγούς που αναζητούν την πολυτέλεια και το στιλ στην καθημερινή ηλεκτρική μετακίνησή τους. Το SEAL βρέθηκε μεταξύ των φιναλίστ στην ψηφοφορία για το “European Car of the Year 2024”, ενώ διεκδικεί τον τίτλο στο “World Car Awards 2024”. Τιμή έκδοσης Design990 ευρώ.
Τα μοντέλα της BYD επωφελούνται από την καινοτόμα τεχνολογία μπαταριών, Blade Battery η οποία φέρνει την επανάσταση στους τομείς της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης. Βασικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, αποτελεί δομικό μέρος του αυτοκινήτου και έχει υποβληθεί με επιτυχία στις πιο σκληρές δοκιμές παθητικής ασφάλειας, όπως το Nail Penetration Test.
Το 2023, οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων Νέας Ενέργειας της BYD ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια μονάδες, υπογραμμίζοντας τη θέση της ως παγκόσμιου ηγέτη των πωλήσεων NEV. Από την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο του 2022, η BYD έχει συνεργαστεί με τοπικούς συνεργάτες και έχει εγκαινιάσει πάνω από 250 καταστήματα σε 20 χώρες στην Ευρώπη.
Πανελλαδικό δίκτυο εκθέσεων και service
Τα δύο πρώτα καταστήματα BYD βρίσκονται στην Αθήνα (Λεωφ. Κηφισίας 57, Μαρούσι και Λεωφ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού), όπου οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να δουν από κοντά σε πρώτη φάση, τα ηλεκτρικά BYD ATTO 3 και BYD SEAL, να τα οδηγήσουν και να τοποθετήσουν τις παραγγελίες τους άμεσα.
Ο Όμιλος Σφακιανάκη στοχεύοντας στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη και τη διασφάλιση του υψηλού επίπεδου υπηρεσιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την επέκταση τόσο του δικτύου λιανικής του Ομίλου όσο και του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας πάντα κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης στην πώληση και το after sales.
Σχετικά με τον Όμιλο Σφακιανάκη
Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της Αυτοκίνησης, της Βιομηχανίας και του Λιανικού Εμπορίου. Με έδρα την Αθήνα, ο Όμιλος αποτελεί μία 100% οικογενειακή επιχείρηση και απασχολεί πάνω από 1.500 άτομα σε 14 χώρες της Ευρώπης. Στον τομέα της Αυτοκίνησης, ο Όμιλος διαθέτει την μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικής πώλησης οχημάτων στη χώρα, την αποκλειστική διανομή και εμπορία προϊόντων των κορυφαίων κατασκευαστών Suzuki και BYD, μια από τις κορυφαίες εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων (Executive Lease) και μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση Rent-A-Car ως Master Franchisee της Enterprise-National-Alamo σε 14 χώρες.
Σχετικά με την BYD
Η BYD είναι μια πολυεθνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας προσηλωμένη στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για μια καλύτερη ζωή. Η BYD ιδρύθηκε το 1995 ως κατασκευαστής επαναφορτιζόμενων μπαταριών και σήμερα διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό επιχειρηματικό πεδίο που καλύπτει αυτοκίνητα, σιδηροδρομικές μεταφορές, νέα ενέργεια και ηλεκτρονικά προϊόντα, με περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία και την Ινδία. Από την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας έως και τις εφαρμογές της, η BYD είναι προσηλωμένη στην παροχή ενεργειακών λύσεων μηδενικών εκπομπών ρύπων που μειώνουν την παγκόσμια εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το αποτύπωμα των Οχημάτων της Νέας Ενέργειας καλύπτει πλέον 6 ηπείρους, πάνω από 70 χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σενζέν και είναι γνωστή ως μία επιχείρηση της λίστας Fortune Global 500 που παρέχει καινοτομίες για την επίτευξη ενός πιο πράσινου κόσμου.