Το Πεκίνο μείωσε από σήμερα τις εμπορικές τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα μηχανισμό καθορισμού των τιμών αν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου μεταβληθούν για περισσότερα από 50 γουάν ανά τόνο και παραμείνουν στο επίπεδο αυτό επί ένα δεκαήμερο εργάσιμων ημερών, οι τιμές των παραγόμενων πετρελαϊκών προϊόντων, όπως η βενζίνη, αλλά και το πετρέλαιο κίνησης θα αναπροσαρμοστούν ανάλογα.
Επί τη βάσει των αλλαγών στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, οι εμπορικές τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης θα μειωθούν κατά 420 γουάν (περίπου 60 δολάρια) και 405 γουάν (58 δολ.) αντίστοιχα ανά τόνο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.
Την ίδια ώρα, το Πεκίνο θα προχωρήσει σε αύξηση των εισαγωγών ιατρικών ειδών και βασικών αγαθών, προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια τους στην εσωτερική αγορά, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου (MOC).
Περισσότερες συντονισμένες προσπάθειες θα γίνουν για την αύξηση των εισαγωγών ιατρικών ειδών και πρώτων υλών για την παραγωγή τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του MOC. Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τις εισαγωγές για την αύξηση της διάθεσης κρέατος, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Πηγή: businessdaily.gr