Η εντυπωσιακή μεταφορά ενός θεόρατου πτερυγίου ανεμογεννήτριας [video]Το πτερύγιο μιας ανεμογεννήτριας έχει μια απλή αποστολή, να εκτελεί κύκλους 360 μοιρών στον αέρα. Για να συναντήσει τη μοίρα του πρέπει όμως να συμβιβαστεί, να ξεκινήσει σεμνά και ταπεινά δηλαδή σε οριζόντια θέση και να διαβεί δρόμο μακρύ μέχρι τον προορισμό του. Ακόμα και αν χρειαστεί να ακροβατεί μεταξύ δύο φορτηγών!
Το συγκεκριμένο πτερύγιο, κατασκευασμένο από την LM Wind Power, έχει μήκος 73,5 μέτρων, λίγο μεγαλύτερο από τον Πύργο της Πίζας, αν διερωτάστε. Είναι το μεγαλύτερο πτερύγιο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ισπανία και στο βίντεο το βλέπουμε να ταξιδεύει από το εργοστάσιο της LM στην Καστεγιόν σε κοντινό λιμάνι σε απόσταση 45 χιλιομέτρων.
Για να φτάσει από κει στη Γερμανία, σε ένα πάρκο με ανεμογεννήτριες. Η επιχείρηση μέχρι το λιμάνι κράτησε 3,5 ώρες και τώρα θα πρέπει να το ξανακάνουν για τα υπόλοιπα… 197 πτερύγια.
Η αστυνομία έκλεισε όπως ήταν φυσικό τον δρόμο, αν και έπρεπε να υπερπηδηθούν αρκετά ακόμα εμπόδια για την επιτυχή μεταφορά του. Όσο για τη διαδρομή, έχει κάτι το μεγαλοπρεπές… Τον Ιούλιο του 2016, η ίδια εταιρία έκανε κάτι αντίστοιχο στη Δανία, με ένα ακόμα πιο πελώριο πτερύγιο!

Πηγή: www.newsbeast.gr