Σύμφωνα με εκτιμήσεις του εκτελεστικού προέδρου της ΕΝΙ, Claudio Descalzi, το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στο στόχο «Καλυψώ», στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, διαθέτει έξι έως οκτώ τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ή και περισσότερα.
Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνεδρίου στο Κάιρο, εάν το κοίτασμα διαθέτει 6 έως 8 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ο κ. Descalzi δήλωσε: «Θα μπορούσε να είναι και περισσότερα ή σε αυτό το εύρος», προσθέτοντας ότι «σίγουρα δε μπορεί να είναι λιγότερα». Παράλληλα, ο κ. Descalzi έκανε λόγο για μια καλή ανακάλυψη που έχει προοπτική να προχωρήσει σε πρόσθετες επενδύσεις.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής ποσότητα, θα πρέπει να γίνει επιβεβαιωτική γεώτρηση και ότι η ENI θα αποφασίσει από κοινού με την TOTAL. Αναφερόμενος στο αιγυπτιακό κοίτασμα Zohr, ο επικεφαλής της ΕΝΙ εκτίμησε ότι η παραγωγή θα φθάσει τα 2,9 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως μέχρι τα μέσα του 2019.
Πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να φθάσει η παραγωγή μεταξύ 1,8 με 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα μέχρι το τέλος του 2018 και στη συνέχεια να αυξηθεί μέχρι τα 2,9 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα μέχρι τα μέσα του 2019. Εκτιμάται ότι το κοίτασμα Ζορ, που ανακαλύφθηκε το 2015 από την ΕΝΙ περιέχει 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.