ΕΛ.ΠΕ: Νέα ρεκόρ μεγεθών βλέπει η διοίκησηΤην επιστροφή στα παλιά μερίσματα που αντιστοιχούν σε μερισματικές αποδόσεις 5% με 7% υπόσχεται η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, η οποία προβλέπει νέο ρεκόρ αποτελεσμάτων στο κλείσιμο της χρονιάς. Τα παραπάνω αναδεικνύονται από την ενημέρωση που έκανε η διοικητική ομάδα του ομίλου στους αναλυτές.
Οι υψηλές επιδόσεις του εννιαμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η εταιρία συνεχίστηκαν και τον Οκτώβριο, τον πρώτο μήνα, δηλαδή του τελευταίου τριμήνου. Έτσι, αν αυτή η εικόνα διατηρηθεί τότε ο όμιλος οδηγείται σε ιστορικά επίπεδα αποτελεσμάτων.
Η απόφαση της διοίκησης να δώσει προμέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή έδωσε στους αναλυτές τροφή για ερωτήσεις ως προς τη μερισματική πολιτική των ΕΛ.ΠΕ και οι εκτιμήσεις θέλουν αν όλα συνεχιστούν ανοδικά να επιστρέψουν τα μερίσματα εύρος 5% έως 7%, όπως τονίστηκε σχετικώς.
Στα αξιοσημείωτα των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου το εννιάμηνο είναι η άνοδος των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά, λόγω τουρισμού. Οι πωλήσεις εσωτερικής αγοράς και ναυτιλιακών και αεροπορικών καυσίμων σημείωσαν νέα αύξηση, κατά 16% και 14% αντίστοιχα. Όχι όμως και των καυσίμων κίνησης.
Η διοίκηση του ομίλου έδωσε μεγάλη έμφαση στην επίτευξη των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων παρά τη διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων της Ελευσίνας. Εξάλλου, προσδοκίες της εταιρίας είναι και το κλείσιμο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως τόνισε η διοικητική ομάδα, το due diligence είναι σε πλήρη εξέλιξη από τους δύο μνηστήρες του 66% της εταιρίας.

Γράφει ο Χρήστος Κολώνας – Πηγή: www.euro2day.gr