Μεγάλη συναίνεση διαπιστώθηκε στη συνάντηση κλιμακίου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και δασικών συνεταιρισμών που έγινε στη Φλώρινα για την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού βιομάζας στο Αμύνταιο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των δασικών συνεταιρισμών και των παραγωγών-μελών τους  για τη λειτουργία  σταθμού Βιομάζας, ισχύος 25MWel και 45MWth, στην περιοχή Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Οι δασικοί συνεταιρισμοί της περιοχής της Φλώρινας είναι ιδιαίτερα θετικοί για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τον στρατηγικό επενδυτή και εξέφρασαν την επιθυμία τους να βρίσκονται σε επικοινωνία με την εταιρεία προκειμένου να παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτού του μεγάλου έργου.   
Η κατασκευή και λειτουργία του σταθμού  Βιομάζας θα γίνει από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε συνεργασία με στρατηγικό εταίρο, για την επιλογή του οποίου είναι σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός.
Οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού Βιομάζας προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στο 4ο τρίμηνο του 2018 και να ολοκληρωθούν το έτος 2020.
Η επένδυση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει 40 περίπου νέες θέσεις εργασίας, να συμβάλλει στη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας σε περίπου 300 αγροτικές και άλλες επιχειρήσεις για παραγωγή και μεταφορά της πρώτης ύλης, να παρέχει καθαρή ηλεκτρική και θερμική ενέργεια στην περιοχή και να ενδυναμώσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Για τη λειτουργία του Σταθμού Βιομάζας απαιτούνται ετησίως περίπου 225.000 τόνοι πρώτης ύλης βιομάζας, όπως δασική ξυλεία και παραπροϊόντα αυτής, ενεργειακές καλλιέργειες, και υπολείμματα παραδοσιακών καλλιεργειών.
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιθυμεί η προμήθεια της εν λόγω πρώτης ύλης να προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς. Η πρώτη ύλη θα παραδίδεται σε τέσσερα σημεία (αποθήκες), τα οποία βρίσκονται στις περιοχές Φλώρινας, Φιλώτα, Κοζάνης και Σιάτιστα.