Την έναρξη των έργων επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αφετηρία την πόλη της Λαμίας, ανακοίνωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, κ. Μάριος Τσάκας και ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, χθες 16/9, στο δημαρχείο της Λαμίας.
«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην πόλη της Λαμίας, δίνοντας το σήμα της εκκίνησης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της ΔΕΔΑ που θα φέρει το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Προσωπικά, είμαι διπλά χαρούμενος μιας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη Φθιώτιδα, τον τόπο καταγωγής μου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, κ. Μάριος Τσάκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσάκας, το έργο θα έχει πολλαπλασιαστικές ωφέλειες για την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
«Προτεραιότητά μας είναι το έργο να υλοποιηθεί με ασφάλεια και με τη λιγότερη όχληση των κατοίκων της πόλης. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων επιλύσαμε όλα τα ζητήματα τα οποία ανέκυψαν το προηγούμενο διάστημα και συστρατευόμαστε στην κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου που ξεκινά με έναν συμβολικό τρόπο. Το πρώτο κτήριο το οποίο θα συνδεθεί με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Λαμίας προκειμένου τόσο οι πολίτες όσο και ο Δήμος να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η οικονομική και καθαρή μορφή ενέργειας».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος, σημείωσε:
«Υποδεχτήκαμε σήμερα στη Λαμία με μεγάλη χαρά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα και τους συνεργάτες του, με τους οποίους είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και συνεργασία για το μεγάλο έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου, που είναι σε εξέλιξη στην πόλη μας.
Αφού επιλύσαμε όλα τα ζητήματα που είχαν ανακύψει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θέσαμε τις βάσεις και το πλαίσιο συνεργασίας, με κοινό στόχο και σκοπό το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, με το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μικρότερη όχληση για τους δημότες και τους επαγγελματίες.
Το φυσικό αέριο είναι ένα έργο πνοής για την πόλη, που θα βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής και θα αναβαθμίσει οικονομικά και οικολογικά την καθημερινότητά μας. Αποφέρει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης μας, όπως και στο περιβάλλον και γενικά στην οικονομία.
Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε την οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, που θα βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής και θα αναβαθμίσει οικονομικά και οικολογικά την καθημερινότητά μας.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, κ. Μάριο Τσάκα για την ανακοίνωση και τη συμβολική του κίνηση, η πρώτη σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της πόλης, να είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο, που δείχνει και το πνεύμα συνεργασίας που εμπεδώνεται».
Το έργο στην πόλη της Λαμίας είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), αριθμός που μπορεί να είναι πολλαπλάσιος εάν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.
Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την πόλη της Λαμίας θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023.