Από το Κιλκίς ξεκινά την επενδυτική της δραστηριότητα η Εταιρία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ – Δίκτυα Εταιρίας Διανομής Αερίου) με πρώτο πελάτη – καταναλωτή το Γενικό Νοσοκομείο του νομού.

Παράλληλα η ΔΕΔΑ που συστήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από την αρχή του νέου έτους, μελετά την ενεργοποίηση μικρού μήκους δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη του Κιλκίς, με περιορισμένο αριθμό καταναλωτών θέτοντας σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα.
Η εταιρία, που είναι θυγατρική της ΔΕΠΑ, έχει στην ευθύνη της τις κατασκευές, επεκτάσεις και ενεργοποιήσεις δικτύων και παροχών σε τρεις περιφέρειες της χώρας. Είναι η Κεντρική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η ΔΕΔΑ, μία εκ των συνολικά τριών εταιριών διανομής φυσικού αερίου που προέκυψαν μετά την απόσχιση από τις ΕΠΑ, σκοπεύει να επενδύσει τα επόμενα 21 χρόνια 320 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δικτύων σε 18 πόλεις των τριών προαναφερόμενων περιοχών.
Το ποδαρικό, σύμφωνα με πληροφορίες, το κάνει από το Κιλκίς, εντάσσοντας μέχρι το τέλος της χρονιάς τη συγκεκριμένη πόλη όπως και άλλες σε ένα συνολικό επιχειρησιακό και επενδυτικό σχέδιο ενεργοποίησης και κατασκευής δικτύων και παροχών.
Έτσι, εκτός απροόπτου και σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένεται η πρώτη ενεργοποίηση τελικού καταναλωτή στην πόλη του Κιλκίς, του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
Με την ευκαιρία αυτή, η ΔΕΔΑ εξετάζει την ένταξη της πόλης του Κιλκίς σε πιλοτικό πρόγραμμα με βάση το οποίο θα ενεργοποιηθεί μικρό μήκος δικτύου και περιορισμένος αριθμός τελικών καταναλωτών. Σήμερα η 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ διαθέτει υπό την εποπτεία της ένα δίκτυο συνολικού