Το έργο της αποχέτευσης των οικισμών της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Δωρίδας και έγινε στο Λιδωρίκι Φωκίδας στις 21/4/2023. Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με απόφαση του υπουργού ΠΕΝ, Κώστα Σκρέκα.
Το έργο προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή σύγχρονης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και δικτύων αγωγών αποχέτευσης για το Λιδωρίκι, το Μαλανδρίνο και το σύνολο των οικισμών γύρω από τη λίμνη του Μόρνου. Ένα από τα σημαντικότερα έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος στη χώρα, έργο που αφορά και τους πολίτες της Αττικής.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και Αστικών Λυμάτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος στην τοποθέτησή του επεσήμανε την αξία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χώρα που εξασφάλισε για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πόρων που σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν υποδομές προστασίας περιβάλλοντος, όπως η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.
Τόνισε τη συμβολή διαχρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού για την ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου, ώστε αυτό τελικά να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σημείωσε και τη σημαντική βοήθεια την τελευταία τριετία του βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπουγά.
Τέλος επισήμανε την ανάγκη το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στην εκδήλωση, εκτός από το δήμαρχο Δωρίδας, κ. Γιώργο Καπετσώνη παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπουγάς, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός και ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.