Επί της αρχής και με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση και τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Όλοι οι βουλευτές των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ανταποκρίθηκαν θετικά παρά τους αρχικούς προβληματισμούς για τα «γκρίζα» σημεία του νομοσχεδίου.
Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συγκροτείται ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο για όλα τα υδατοδρόμια της χώρας και διαβεβαίωσε ότι τον Απρίλιο του 2019 θα υπάρχουν άδειες για την πλειοψηφία των υδατοδρομίων της χώρας, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικό ενδιαφέρον.
Έρχονται και ηλεκτρικά ταξί στην Ελλάδα
Κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια, ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε, επίσης, τροπολογία με την οποία προωθείται η κυκλοφορία αμιγώς ηλεκτρικών ταξί.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα να εισάγονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κυκλοφορία επιβατικών δημόσιας χρήσεως αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και καθορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας για τα εν λόγω αυτοκίνητα.
Τα οχήματα πρέπει να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πενήντα κιλοβάτ (50KW) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30kWh), ενώ μπορούν να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους.
Τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και περιορίζουν την ηχορύπναση.