Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, άνοδο κατέγραψε για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ).
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 8 Απριλίου και 14 Απριλίου ανήλθε στα €65,92/MWh, δηλαδή αυξημένη σε ποσοστιαία βάση κατά 1,81% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €84,98/MWh και στα €37,57/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε το προηγούμενο επταήμερο, επετεύχθη την Πέμπτη, 11 Απριλίου, φτάνοντας τα €69,30/MWh.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η μικρή άνοδος της μέσης ΟΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται στην πτώση της ηλεκτροπαραγωγής των σταθμών ΑΠΕ, αλλά και στην αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στις γειτονικές χώρες. Συγκεκριμένα, οι ΑΠΕ σημείωσαν χαμηλό 5 εβδομάδων με 188 GWh σε εβδομαδιαίο επίπεδο ή 27 GWh σε ημερήσια βάση.