Γαλλία: Νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις 233 MW στο α’ εξάμηνο του 2017

Η Γαλλία έφθασε στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 σε αθροιστική εγκατεστημένη ισχύ από φωτοβολταϊκά τα 7.399 MW, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του pv-magazine, τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, οι νέες προσθήκες άγγιξαν τα 233 MW και είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τα 343 MW της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι, παρά τη μείωση των νέων εγκαταστάσεων, κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των υπό εξέταση έργων αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η περιορισμένη ανάπτυξη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι  οι νέοι διαγωνισμοί, οι οποίοι αναμένεται να φέρουν σε απευθείας σύνδεση 3 GW πρόσθετης ισχύος από φωτοβολταϊκές μονάδες μέχρι το 2018, ξεκίνησαν πρόσφατα, ενώ σταδιακά συνδέονται τα έργα που είχαν εξασφαλίσει άδειες στον προηγούμενο διαγωνισμό.

Τέλος, η Γαλλία, η οποία στοχεύει στην εγκατάσταση 10,2 GW από φωτοβολταϊκά έως το 2018 και 20,2 GW μέχρι το 2023, εξακολουθεί να καλύπτει περίπου το 75% της ζήτησης ισχύος της από πυρηνική ενέργεια.