Την κατασκευή ενός πρωτοποριακού αιολικού συγκροτήματος, το οποίο θα συνδυάζει τις ανεμογεννήτριες με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, θα αναλάβει Siemens Gamesa Renewable Energy, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.
Το υβριδικό αυτό σύστημα θα ονομάζεται Bulgana Green Energy Hub, θα κατασκευαστεί στην αυστραλιανή πόλη Stawell στην πολιτεία της Βικτώριας και θα περιλαμβάνει ένα αιολικό πάρκο ισχύος 194 MW, καθώς και ένα σύστημα μπαταριών λιθίου – ιόντων 20 MW / 34 MWh.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης με τη Neoen, έναν ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η Siemens Gamesa θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του συγκροτήματος βάσει μιας σύμβασης σχεδιασμού, προμηθειών και κατασκευής ( EPC) και θα το λειτουργεί για 25 χρόνια.
«Η υλοποίηση της σύμβασης EPC αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως και η λειτουργία της εγκατάστασης αναμένεται μέχρι τον Αύγουστο του 2019», ανέφερε η εταιρεία.
Πρόκειται για την τέταρτη σύμβαση EPC που ανέλαβε η Siemens Gamesa για τη Neoen στην Αυστραλία, για την οποία έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 300 MW σε εθνικό επίπεδο.
Εκτός από την Αυστραλία, η Siemens Gamesa δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού και επεκτείνεται στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.