Η τελευταία γενιά έτοιμων για χρήση συσκευών προγραμματισμού (Field PG) υψηλής απόδοσης από τη Siemens, είναι βελτιστοποιημένη για χρήση με το ΤΙΑ Portal και σχεδιασμένη για φορητές εργασίες προγραμματισμού, θέση σε λειτουργία, συντήρηση και service σε περιβάλλον μηχανών και εργοστασίων.
Το νέο Simatic Field PG M6, με ανανεωμένο, κομψό, ασημένιο εξωτερικό σχεδιασμό, είναι εξοπλισμένο με υψηλής ταχύτητας μνήμες DDR4 έως 32 GB και δυσπρόσβλητη σε φθορές αποθηκευτική μονάδα δίσκου SSD χωρητικότητας έως 2 ΤΒ.
Το υλικό κατασκευής του κελύφους από μαγνήσιο επιτρέπει τη χρήση σε επιβαρυμένα περιβάλλοντα και τα επιπλέον προστατευτικά στα εκτεθειμένα σημεία θωρακίζουν από κραδασμούς και κρούσεις.
Στην έκδοση Comfort, το νέο Simatic Field PG M6, είναι εξοπλισμένο με τελευταίας γενιάς, υψηλών επιδόσεων επεξεργαστή Intel Core i5. Στην έκδοση Advanced, η οποία μπορεί προαιρετικά να διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης και προγραμματισμού των ιστορικών, αλλά ακόμα σε λειτουργία, Simatic S5, ο επεξεργαστής είναι ο ακόμα πιο ισχυρός Intel Core i7.
Όλες οι επικοινωνίες και συνδέσεις που απαιτούνται στις βιομηχανικές εφαρμογές είναι διαθέσιμες και ενσωματωμένες, όπως RS232, Profibus, Profinet, Simatic Card, καθώς και τελευταίου τύπου WLAN 802.11ac wireless και ΒΤ V5.0 Bluetooth.
Το νέο Simatic Field PG Μ6 παραδίδεται με λειτουργικό σύστημα Windows 10 Enterprise και προεγκατεστημένη, την τρέχουσα έκδοση του λογισμικού προγραμματισμού TIA Portal για τους ελεγκτές, τα συστήματα Safety  και συσκευές – λογισμικό ενδείξεων και χειρισμών HMI. Επίσης, μπορούν να υπάρχουν εγκατεστημένα τα λογισμικά STEP 7 Professional 2017, WinCC flexible 2008, αλλά και το STEP 5 για παλαιότερα projects.