Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την πώληση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που ελέγχει στη Νέα Ζηλανδία στην αυστριακή OMV έναντι 578 εκατ. δολαρίων.
Με βάση τη συμφωνία, μεταβιβάζονται μεταξύ άλλων τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Maui και Pohokura, ανοικτά της ακτής Taranaki, όπως ανακοίνωσε η Shell Australia την Παρασκευή.
Στη μεταβίβαση περιλαμβάνεται ακόμη το Great South Basin, μία περιοχή όπου δεν έχουν αναπτυχθεί δραστηριότες στο νότιο τμήμα του South Island, όπου η Shell πραγματοποιεί διερευνητικές γεωτρήσεις. Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ν. Ζηλανδίας έχει δώσει άδεια για τη μεταβίβαση από τον Αύγουστο.
«Είμαστε περήφανοι που έχουμε εργαστεί πάνω από έναν αιώνα στη Νέα Ζηλανδία και η ολοκλήρωση της πώλησης στην OMV σηματοδοτεί έναν σταθμό στην ιστορία της εταιρείας», τόνισε η Zoe Yujnovich, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία. Η ΟMV διαθέτει assets σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και προσπαθεί τελευταία να αναπτυχθεί σε Ασία και Ωκεανία.