Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού και ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο για το 2021,  όπως κατατάσσεται από την Corporate Knight, κέρδισε βραβείο στην κατηγορία «Εξαιρετική Συμβολή στη Βιωσιμότητα και την Αποτελεσματικότητα», στα βραβεία DCS.
Το βραβείο αναγνωρίζει την ηγετική θέση της Schneider Electric στον τομέα της βιωσιμότητας, όσον αφορά το data center και τις τεχνολογίες της, οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για ανθεκτικότητα, αποτελεσματικότητα και βιώσιμες λειτουργίες.
Η Schneider Electric και ο συνεργάτης της, Elite Partners Advanced Power Technology, εξασφάλισαν, επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ένα δεύτερο, ειδικό βραβείο για το έργο «Βιωσιμότητα στο Κέντρο Δεδομένων» στην κατηγορία project της χρονιάς.
Οι εταιρείες συνεργάστηκαν και παρέδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Newcastle ένα καινοτόμο έργο, χρησιμοποιώντας ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, ώστε να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα στο πλαίσιο φυσικά μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας ψηφιακού μετασχηματισμού.
Εξαιρετική συμβολή στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα  
Η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότητα βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στο επίκεντρο του οράματος της Schneider Electric. Η εταιρεία έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι έχει ως στόχο να βοηθάει τους πελάτες, να ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των σημαντικών έργων υποδομής τους. Αυτό το πετυχαίνει με βιώσιμες τεχνολογίες Green premium™, καινοτόμες στρατηγικές σχεδιασμού και κατασκευής, καθώς και μέσω του τμήματος υπηρεσιών ενέργειας και βιωσιμότητας (ESS).  
Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο λύσεων hardware και software, το οποίο περιλαμβάνει την πλατφόρμα EcoStruxure IT data centre infrastructure management (DCIM), βοηθά τους χειριστές να αποκτήσουν μεγαλύτερη ορατότητα στο κρίσιμο περιβάλλον IT και να λάβουν μέτρα τόσο για τη μείωση της χρήσης ενέργειας όσο και των εκπομπών άνθρακα. Επιπλέον,  οι εναλλακτικές, βιώσιμες λύσεις ισχύος, συμπεριλαμβανομένης της σειράς των εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικών και αδιάκοπων τροφοδοτικώνιόντων λιθίου (UPS), του διακόπτη χωρίς SF6 και των τεχνολογιών microgrid, επιτρέπουν στους χειριστές, να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας και ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, με το δίκτυο.  
Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επίσης σχεδιάσει στρατηγικές για να βοηθήσει τους χειριστές να σκεφτούν εκτός των ορίων των παραδοσιακών σχεδίων για τα data centers και να μειώσουν τις εκπομπές εμβέλειας 3ου επιπέδου, εντός της αλυσίδας εφοδιασμού.

Το 2020 η Schneider Electric ανακοίνωσε, ότι επιταχύνει τις δεσμεύσεις της για εταιρική βιωσιμότητα και υποσχέθηκε να βοηθήσει τους πελάτες να εξοικονομήσουν/αποφύγουν 800 εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα έως το 2025. Μέχρι σήμερα τους βοήθησε να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά 319 εκατομμύρια τόνους.
«Με την πρόσφατη ολοκλήρωση του COP26, είναι και επίσημα η πιο σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία μας, ώστε να δεσμευτεί στο Net Zero», δήλωσε ο Marc Garner, Vice President, Secure Power Division, Schneider Electric UK&I. «Συνδυάζοντας καινοτόμο σχεδιασμό με βιώσιμες τεχνολογίες και ενσωματώνοντας τα, τόσο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και με το δίκτυο, ο τομέας μας μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επείγουσας κλιματικής ανάγκης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε αυτό το βραβείο για τη συμβολή μας στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα».  
Βιωσιμότητα στο έργο του Κέντρου Δεδομένων της Χρονιάς
Σε συνεργασία με την Elite Partner Advanced Power Technology (APT), η Schneider Electric έλαβε επίσης ένα δεύτερο, ειδικό βραβείο για το έργο της χρονιάς «Sustainability in the Data Centre». Οι εταιρείες μαζί δημιούργησαν ένα έργο ψηφιακού μετασχηματισμού, που αφορά το data center και το παρέδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Newcastle, ώστε να στηρίξει τη νέα στρατηγική της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για παροχή υπηρεσιών σε 300.000 πολίτες και επιχειρήσεις της εκλογικής του περιφέρειας.
Το έργο περιελάμβανε τον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας χωρητικότητας του data center, τις αναβαθμίσεις της φυσικής υποδομής του, συμπεριλαμβανομένων των νέων UPS, racks, enclosures και containment, καθώς και την ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης EcoStruxure IT για την αύξηση της ορατότητας στο λειτουργικό περιβάλλον.
Σε συνδυασμό με αυτά, το νέο σύστημα βελτιώνει την ικανότητα των Συμβουλίων, ώστε να διασφαλίζουν τη συνέχεια των υπηρεσιώνμειώνει την κατανάλωση ενέργειας και επιτρέπει τη λειτουργία των συστημάτων ισχύος και ψύξης με τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση.