Την έγκρισή της έδωσε στο Project Wing της Alphabet (Google) η αρμόδια υπηρεσία της Αυστραλίας, Casa: Όπως αναφέρει ο Guardian, η συγκεκριμένη υπηρεσία παράδοσης τροφίμων, ποτών, φαρμάκων κ.α. με drones αποτελεί παγκόσμια πρωτιά και έχει λάβει «πράσινο φως» για να πετά στους ουρανούς της Καμπέρα.
Τους τελευταίους 18 μήνες το Project Wing, παρακλάδι της Alphabet, ήταν σε φάση δοκιμών για παραδόσεις τροφίμων, ποτών, φαρμάκων και εγχώριας παραγωγής καφέ και σοκολατών.
Η Casa επιβεβαίωσε την προηγούμενη Τρίτη πως έδωσε την έγκρισή της για το πρόγραμμα, με εκπρόσωπο της υπηρεσίας να λέει πως εξετάστηκαν θέματα όπως η ασφάλεια των drones, τα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας, η συντήρηση, η εκπαίδευση των χειριστών κ.α.
«Όλα αυτά τα ζητήματα ασφαλείας αξιολογήθηκαν ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους στο έδαφος, τις περιουσίες ή τα αεροπλάνα στον ουρανό» είπε ο εκπρόσωπος, Πίτερ Γκίμπσον, στον Guardian Australia, υπογραμμίζοντας ότι η έγκροση δόθηκε υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Τα drones απαγορεύεται να πετούν πάνω από μεγάλους δρόμους και υπάρχει ένα μίνιμουμ απόστασης που πρέπει να διατηρούν από ανθρώπους στο έδαφος, ενώ θα πετούν μόνο την ημέρα.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών ο ήχος των drones προκάλεσε αναστάτωση σε κάποιους κατοίκους, που έλεγαν ότι ακούγονταν και μέσα από τα τζάμια, ωστόσο ο Γκίμπσον είπε πως ελήφθη υπόψιν κατά την αξιολόγηση και το ζήτημα του θορύβου.
Η υπηρεσία παραδόσεων αναμένεται να αρχίσει με 100 σπίτια στα προάστια του Κρέις στο Πάλμερστον και του Φράνκλιν στην Καμπέρα τις προσεχείς εβδομάδες, πριν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Πηγή: naftemporiki.gr