Στις 53,2 μονάδες διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της S&P Global για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing ManagersIndexPMI), έναντι των 50,9 μονάδων του Νοεμβρίου. Η βελτίωση της κατάστασης του τομέα μεταποίησης ήταν η ταχύτερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο.
Η συνολική ανάκαμψη υποστηρίχθηκε από την ταχύτερη αύξηση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, καθώς βελτιώθηκαν οι συνθήκες ζήτησης. Οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται από τις νέες παραγγελίες, με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη σχετικά με τις προοπτικές για την παραγωγή το επόμενο έτος να ενισχύεται  στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.
Ο κλάδος κατέγραψε νέα αύξηση της απασχόλησης, όμως και οι πληθωριστικές πιέσεις εντάθηκαν. Οι νέες παραγγελίες εξαγωγών αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, με τη μεγαλύτερη ζήτηση να προέρχεται από πελάτες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Οι εταιρείες διέκοψαν τις περικοπές λόγω της νέας αύξησης της απασχόλησης και της περαιτέρω αύξησης των αγορών εισροών. Μέλη που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν αρκετές φορές ότι στις αυξήσεις συνέβαλαν η μεγαλύτερη εισροή νέων παραγγελιών και οι εντονότερες προοπτικές ως προς την παραγωγή κατά το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, δημιουργία θέσεων εργασίας έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια των δύο από τους τρεις τελευταίους μήνες, καθώς, τον Δεκέμβριο, ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των εργαζομένων και της αγοραστικής δραστηριότητας ήταν ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί σε διάστημα πέντε μηνών.
Ο όγκος αδιεκπεραίωτων εργασιών στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών υποχώρησε περαιτέρω στο τέλος του έτους. Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης εξασθένησε στον βραδύτερο που έχει καταγραφεί σε διάστημα τεσσάρων μηνών, λόγω της μεγαλύτερης εισροής νέων παραγγελιών.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, το κόστος εισροών αυξήθηκε με δριμύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με αναφορές στο πλαίσιο της έρευνας, στην άνοδο οδήγησαν οι ελλείψεις από την πλευρά των προμηθευτών σε ορισμένα είδη, ιδιαίτερα σε τρόφιμα. Ο ρυθμός αύξησης του κόστους ήταν ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο και ιστορικά αυξημένος.