Η Βρετανική εταιρεία Octopus Energy, ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στη γαλλική αγορά ΑΠΕ τα επόμενα δύο χρόνια. Η εν λόγω επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθεί η ενεργειακή μετάβαση στη Γαλλία και να παραχθεί αρκετή εγχώρια πράσινη ενέργεια για να τροφοδοτήσει 300.000 νοικοκυριά.
Βασιζόμενη στις επενδύσεις της που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Γαλλία, η Octopus Energy εγκαινιάζει έναν νέο ευρωπαϊκό κόμβο τεχνολογίας στο Παρίσι μέσω της θυγατρικής της Kraken. Ο νέος κόμβος θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας και στην υποστήριξη εκατομμυρίων πελατών στην Ευρώπη.
Τον Ιανουάριο του 2022, η Octopus Energy εισήλθε στη γαλλική αγορά μέσω της αγοράς του προμηθευτή ενέργειας Plüm Énergie SAS. Η εταιρεία στοχεύει πλέον σε 1 εκατομμύριο πελάτες στη Γαλλία έως το 2026.
«Η Octopus δραστηριοποιείται σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια τεράστια αύξηση της συνεργασίας μας με τη Γαλλία. Σχεδιάζουμε να επενδύσουμε ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ στη Γαλλία – αλλά θα κάνουμε επίσης το Παρίσι τον τεχνολογικό μας κόμβο στην ΕΕ. Αυτό αποτελεί απόδειξη της αμοιβαίας δέσμευσής μας, για επενδύσεις στον τομέα της καθαρής ενέργειας και της ψηφιοποίησης, καταφέρνοντας να μειώσουμε το κόστος παραγωγής παράλληλα με τις εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Greg Jackson, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Octopus Energy.