Την κορυφαία διάκριση έλαβε η nvisionist, για ακόμα μία χρονιά, στα παγκόσμια βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA), γεγονός που την καθιστά την μοναδική εταιρεία παγκοσμίως, που βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ίδια παγκόσμια διοργάνωση.
Η ελληνική startup, με την υποψηφιότητα του nvbird® offshore απέσπασε το 1ο βραβείο, στην κατηγορία “Emerging Digital Solutions Award”, στα Global Innovation and Tech Excellence Awards 2022, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Μαλαισία την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2022”.
Το εν λόγω σύστημα, αποτελεί μία πρωτοποριακή καινοτομία της εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ, που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα, είχε αναγνωριστεί και το 2021 από τον WITSA, με το βραβείο Global ICT Award Winner στην κατηγορία “Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)”.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της nvisionist, κ. Τάσος Αλέφαντος: «Η διάκριση της nvisionist και του nvbird® offshore, με το βραβείο “Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)” από τον WITSA, είναι μεγάλη τιμή, και ταυτόχρονα αποτελεί μοναδική εθνική πρωτιά από την στιγμή που  η nvisionist, είναι η μόνη εταιρεία, που βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά παγκοσμίως με δύο διαφορετικά προϊόντα. Μάλιστα και τις δυο χρονιές με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας από τον δεύτερο. Αποτελεί μία  διεθνή αναγνώριση για το nvbird®, καθώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των λύσεων που προσφέρουμε».
Επιπλέον ο κ. Αλέφαντος, υπογράμμισε πως η εξωστρέφεια της nvisionist, καθιστά περήφανη την ομάδα της εταιρείας, γιατί «μέσα από αυτή την παγκόσμια πρωτιά τιμούμε και τη χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουμε και την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό να παράγουμε καινοτομία αιχμής, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε παγκόσμιους κολοσσούς, στον τομέα της πράσινης ενέργειας», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το nvbird® offshore, αποτελεί μια νέα ολοκληρωμένη λύση που είναι μοναδική και ξεχωρίζει για την καινοτομία της καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη για ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε θαλάσσια αιολικά πάρκα, ελαχιστοποιώντας τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις τους, αυξάνοντας στο μέγιστο την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα σπάνια είδη πτηνών από την πρόσκρουση στις ανεμογεννήτριες.
Με άλλα λόγια προσφέρει υπεραξία στην αιολική ενέργεια μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα και το περιβαλλοντικό όφελος. Η τεχνογνωσία και η καινοτομία που ενσωματώνονται στο nvbird®️ αποτελούν πλέον σημαντική παράμετρο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των αιολικών πάρκων παγκοσμίως, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και τα  οικοσυστήματα.
Σημειώνεται επίσης, πως η nvisionist είναι μέλος της WindEurope, της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), όπως επίσης και μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας).