Την επέκταση του δικτύου φόρτισης για EVs, με την εγκατάσταση 200 ταχυφορτιστών συνεχούς ρεύματος (DCFC), στις Ηνωμένες Πολιτείες, δρομολογούν η Nissan και η Evgo, με τον καθένα ταχυφορτιστή να είναι σε θέση να προσφέρει 100kW, διαθέτοντας τόσο CHAdeMO όσο CCS σύνδεση, ώστε να μπορούν να φορτίσουν τα περισσότερα EVs. 
Από το 2010, η Nissan έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 2.000 ταχυφορτιστές, σε ολόκληρη τη χώρα. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα σε απόσταση 15 λεπτών από ένα ταχυφορτιστή της EVgo, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Nissan κατά μήκος του δρόμου I-95 στην Ανατολική Ακτή, αλλά και του δρόμου DRIVEtheARC στην Καλιφόρνια, που εκτείνεται από το Monterey έως την Λίμνη Tahoe.
Το συγκεκρινένο κοινό πλαίσιο συνεργασίας προβλέπει την διαφημιστική ανάδειξη του LEAF PLUS, με εμβέλεια που φτάνει τα 226 μίλια και δυνατότητα ταχείας φόρτισης. Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αποτελεί την εικόνα του  Nissan Intelligent Mobility (NIM) και το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το Nissan LEAF συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα  EVς παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου. Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.