Προτιμώμενος προμηθευτής στο πλαίσιο διαγωnioσμού που διενεργούν οι «SP Transmission» και «National Grid Electricity Transmission» για το έργο «Eastern Green Link 1» αναδείχθηκε η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS, καθώς και η GE Vernova.
Σημειώνεται ότι το Eastern Green Link 1 είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων στη Βρετανία, το οποίο θα συνδέσει το East Lothian στη Σκωτία με την κομητεία Durham στην Αγγλία, προϋπολογισμού 2,8 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS), σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS καθώς και η GE Vernova, έχει αναδειχθεί προτιμώμενος προμηθευτής (preferred supplier) στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι “SP Transmission” και “National Grid Electricity Transmission” για το έργο Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.
Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας και καταρτιστούν οι τελικές συμβάσεις του έργου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αναφέρει η εισηγμένη.
Η διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 190 χιλιομέτρων και αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,8 δισ. ευρώ) θα μεταφέρει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η GE Vernova συνεργάζεται με τη Mytilineos για την παροχή των τεχνικών έργων και της τεχνολογίας για τους σταθμούς μετατροπέων HVDC, που αποτελούν τους ακροδέκτες για το καλώδιο HVDC και μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο ρεύμα, που χρησιμοποιείται στο χερσαίο δίκτυο μεταφοράς».