Την αναγνώριση της ηγετικής θέσης της MESSARITIS Ανανεώσιμες στον κλάδο, σηματοδοτεί η ανάθεση προς μελέτη και κατασκευή, ενός ακόμα έργου, δυναμικότητας 500kW από την εταιρία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ».
Το έργο θα μελετηθεί και υλοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου IEC62446:2016 και αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2019. Αποτελεί δε, προπομπό ενός σημαντικού pipeline έργων προς υλοποίηση από την τεχνική εταιρία MESSARITIS Ανανεώσιμες για τα επόμενα δύο χρόνια. Η αγορά αναγνωρίζει τη σταθερότητα της παρουσίας της εταιρίας, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις που βίωσε ο κλάδος, με  αποτέλεσμα την αύξηση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, κύριος  Βασίλειος Λόντος, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είμαστε στην ευτυχή θέση να συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος, που πλέον προχωρά μέσα από τις νέες διαγωνιστικές διαδικασίες.
Το συγκεκριμένο έργο προκρίθηκε μετά από επιτυχημένη συμμετοχή στον πρώτο προγραμματισμένο διαγωνισμό της ΡΑΕ και αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης μας πορείας από τον πιλοτικό διαγωνισμό της ΡΑΕ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο καινοτόμος μας κλάδος μας περνά σε μια μεταβατική περίοδο, όπου πλέον κυριαρχούν συνθήκες έντονου ανταγωνισμού αλλά και περεταίρω διεύρυνσης στον ενεργειακό χάρτη και στην οικονομία μας συνολικότερα.
Βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και αναμένουμε τις νέες προκλήσεις που θα φέρει. Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή βρέθηκε την άνοιξη του 2018 η εταιρία Messaritis Ανανεώσιμες υλοποιώντας το 1ο μας έργο “νέας γενιάς”.
Βάσει του αποτελέσματος η επιλογή μας δικαιώθηκε απόλυτα, ως εκ’ τούτου διαπραγματευτήκαμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας και στο επόμενο βήμα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνεργάτες μας θα μας παραδώσουν και πάλι ένα άρτιο έργο, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τα πρότυπα».