Η Enel X, κορυφαία εταιρεία – πάροχος καινοτόμων ενεργειακών λύσεων και λύσεων ηλεκτρικής κινητικότητας, παρουσίασε το JuiceEco, μια νέα επιλογή που επιτρέπει στους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια στις μετακινήσεις τους εντός των ΗΠΑ.
Το JuiceEco που διατίθεται αποκλειστικά από την Enel X παρέχει Πιστοποιητικά Ανανεώσιμης Ενέργειας (REC) Greene® με σκοπό να ανταποκριθεί στις ανάγκες κατανάλωσης οποιουδήποτε ηλεκτροκίνητου οχήματος οπουδήποτε στις ΗΠΑ με ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκποµπές άνθρακα.
«Το JuiceEco προσφέρει στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων μια επιλογή όσον αφορά την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού φόρτισης JuiceBox που διαθέτουν. Το προϊόν αυτό βασίζεται στη δοκιμασμένη ιδέα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν έναν απλό, ιχνηλατήσιμο και αποτελεσματικό τρόπο υποστήριξης της παραγωγής νέας, ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων να ενισχύουν τα θετικά περιβαλλοντικά οφέλη της 100% καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο Giovanni Bertolino, επικεφαλής του Τμήματος Ηλεκτροκίνησης ης Enel X North America. «Χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με την Uber και το γεγονός ότι μπορούμε να προσφέρουμε το JuiceEco στους οδηγούς σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, καθώς εργαζόμαστε από κοινού για να κάνουμε τις κοινότητές μας πιο βιώσιμες».
Η Enel X και η Uber αποφάσισαν να συνεργαστούν με σκοπό να προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις για το ολοκληρωμένο πακέτο έξυπνης φόρτισης JuiceBox σε οδηγούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Uber στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι οδηγοί θα είναι επίσης οι πρώτοι που θα λάβουν δωρεάν ένα πακέτο JuiceEco 28.000 χλμ. μέσω του αποκλειστικού ηλεκτρονικού καταστήματος της Enel X σε μια προσπάθεια να καταστήσουν την κοινοχρησία οχημάτων (ridesharing) πιο βιώσιμη.
Η Enel X έχει επίσης λάβει πιστοποίηση για συμμετοχή του εμβληματικού οικιακού σταθμού φόρτισης JuiceBox σε δεκάδες προγράμματα κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ και οι οδηγοί μπορούν εύκολα να ελέγξουν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για επιπλέον έκπτωση με ένα εργαλείο αναγνώρισης του ταχυδρομικού κώδικα (εδώ), ώστε ουσιαστικά να αποκτήσουν έναν φορτιστή με μικρό κόστος ή δωρεάν.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Enel X και το γεγονός ότι κάνουμε τη φόρτιση πιο προσβάσιμη για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων», δήλωσε ο Nishith Kumar, Επικεφαλής του Τμήματος Βιώσιμων Συνεργασιών της Uber. «Πιστεύουμε ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και την Uber και ανυπομονούμε για περισσότερες ευκαιρίας συνεργασίας με πρωτοπόρες εταιρείες σαν την Enel X». 
Το νέο έρχεται σε μια στιγμή που ολοένα περισσότεροι οδηγοί εξετάζουν την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος έναντι ενός συμβατικού βενζινοκίνητου και η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την ενίσχυση της ανάπτυξης καθαρών πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή.
Η Enel X δημιούργησε το JuiceEco προκειμένου να προσφέρει στους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έναν τρόπο να τροφοδοτήσουν τα οχήματά τους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε μπορούν να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ στο σπίτι τους είτε όχι.
Περίπου το ένα τρίτο των πελατών οικιακής ηλεκτροκίνησης της Enel X στις ΗΠΑ έχουν ένα ηλιακό σύστημα εγκατεστημένο στον χώρο τους και ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των πρόσφατων πελατών του JuiceBox που συμμετείχαν σε έρευνες εξέφρασαν την ανάγκη για χρήση REC.
Πλέον, οι πελάτες Enel X έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πόσα χιλιόμετρα προτιμούν να διανύσουν καταναλώνοντας 100% ανανεώσιμη ενέργεια, καθώς μειώνουν τις εκπομπές τους και αντισταθμίζουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρές μορφές ενέργειας.
«Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τόσο καθαρά όσο και η ηλεκτρική ενέργεια με την οποία κινούνται», δήλωσε η Jennifer Martin, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου για Λύσεις Πόρων, το οποίο διαχειρίζεται το πρόγραμμα πιστοποίησης Green-e.
«Το JuiceEco παρέχει στους οδηγούς τη δυνατότητα μετακίνησης με 100% καθαρή ενέργεια, ανεξαρτήτως του σημείου που θα επιλέξουν να φορτίσουν το όχημά τους. Παρατηρούμε με ενθουσιασμό αυτή τη στροφή σε ένα εθνικό μοντέλο, με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ολόκληρης της χώρας να εκπέμπουν πραγματικά μηδενικούς ρύπους».
Οι τιμές του JuiceEco ξεκινούν από $30, ποσό που εξασφαλίζει 3.400 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας οι οποίες ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για τη διάνυση απόστασης 16.000 χλμ.
Η έκδοση των $45 εξασφαλίζει 5.100 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας, οι οποίες ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για τη διάνυση απόστασης 24.000 χλμ., ενώ η έκδοση των $60 εξασφαλίζει 6.800 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας, οι οποίες ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για τη διάνυση απόστασης 32.000 χλμ.
Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η μέση διάρκεια ζωής του αγγίζει τα 322.000 χιλιόμετρα, οι καταναλωτές μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι αποστάσεις που θα διανύσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους θα τροφοδοτούνται εξολοκλήρου από καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια με μόνο $600.

Το JuiceEco μπορεί να αγοραστεί διαδικτυακά στον ιστότοπο της Enel X (εδώ).