Η Hyperloop Transportation Technologies – μια από τις εταιρείες που δουλεύουν πάνω στην υλοποίηση του φουτουριστικού συστήματος μεταφοράς / τρένου υψηλότατων ταχυτήτων, Hyperloop, που ξεκίνησε ως όραμα του επιχειρηματία Έλον Μασκ – υπέγραψε συμφωνία με το Korea Institute of Civil Engineering and Building Technology (KICT) και το Hanyang University για την ανάπτυξη ενός πλήρους έκτασης συστήματος Hyperloop, υπό την ονομασία HyperTube Express (HTX) στη Νότια Κορέα.
Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, σύμφωνα με την HTT, φαίνεται «αποφασισμένη» να κάνει το ταξίδι με τέτοια μέσα πραγματικότητα στη χώρα. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αδειοδότηση και την έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε τεχνολογίες υποδομών σηράγγων κενού και μιας πλατφόρμας διαχείρισης ασφαλείας, τη δημιουργία μιας πλήρους κλίμακας πλατφόρμας δοκιμών για το Hyperloop, την αδειοδότηση/ έρευνα και ανάπτυξη επιπλέον τεχνολογιών σε συνεργασία με νοτιοκορεατικές εταιρείες και την ανάπτυξη στάνταρ και κανονισμών ασφαλείας για το σύστημα – όπως και licensing όσον αφορά σε τεχνολογίες προώθησης και μπαταριών της ΗΤΤ.
«Είμαστε η πρώτη εταιρεία που εργάζεται για να κάνει το Hyperloop πραγματικότητα, και το να βλέπουμε κυβερνήσεις όπως της Νότιας Κορέας να κάνουν βήματα προς την υιοθέτηση τέτοιων συστημάτων αποτελεί μεγάλο ορόσημο» είπε ο Ντερκ Άλμπορν, CEO της ΗΤΤ. Από πλευράς του, ο Τάι Σιλκ-λι, πρόεδρος του KICT, τόνισε πως η συγκεκριμένη μέθοδος ταξιδιού (tube travel) αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και μετακινούνται, και «έχει την ευκαιρία να ενώσει τους ανθρώπους».
Στην ουσία το Hyperloop αποτελεί μια τεχνολογία που παραπέμπει στα «railguns» της επιστημονικής φαντασίας (αν και έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα, χάρη στη δουλειά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού), με χρήση ηλεκτρομαγνητισμού για την επιτάχυνση των καψουλών – «βαγονιών» σε τεράστιες ταχύτητες. Ενδιαφέρον για το σύστημα έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Ρωσία.

Πηγή: www.naftemporiki.gr