Στην πρώτη θέση των προμηθευτών inverters, βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο κινέζικος κολοσσός Huawei, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο του Ομίλου στην αγορά μειώθηκε κατά 4%, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Wood Mackenzie.
Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία της ανάλυσης, η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού παρέμεινε για ακόμη μια χρονιά η μεγαλύτερη αγορά inverter πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 64% των παγκόσμιων παραδόσεων. Την ίδια ώρα, οι εταιρείες Sungrow και SMA βρέθηκαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα κατά την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του pv-magazine, η κυριαρχία των τριών εταιρειών παραμένει αναλλοίωτη από το 2016 με την Huawei να διατηρείται στην πρώτη θέση για τέσσερα συναπτά έτη. Το top 5 των εταιρειών – με τις υπόλοιπες δύο να είναι οι Power Electronics και ABB, είδαν το μερίδιο τους να μειώνεται για πρώτη φορά μέσα σε έξι χρόνια, όπου από 62% το 2017, διαμορφώθηκε στο 56% το 2018. Μέρος της διαφοράς αυτής απορροφήθηκε από τις υπόλοιπες εταιρείες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα όπου από το 15% βρέθηκαν στο 19%.
Κλείνοντας, αξίξει να αναφερθεί, ότι μετά τα «πρωτεία» της αγοράς της Ασίας – Ειρηνικού, ακολουθούν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς με 21%  αύξηση στις παραδόσεις ηλιακών inverter, ενώ στο 40% υπολογίζεται η αύξηση που γνώρισαν το 2018 οι αγορές τις Λατινικής Αμερικής, Τουρκίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Αφρικής. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 50%.