Στην θέση της Γενικής Διευθύντριας (Director General) του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων (European Fuel Manufacturers Association), τοποθετείται η κα. Λιάνα Γούτα, μέχρι τώρα Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY
Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα. Η κα Γούτα θα αναλάβει τα καθήκοντά της από την 1η Ιανουαρίου 2024 και η διάρκεια της θητείας της θα είναι τριετής.
Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων εκπροσωπεί τις 39 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη στον τομέα της παραγωγής και διανομής υγρών καυσίμων και προϊόντων για τις Μεταφορές, καθώς και στην παραγωγή και διανομή ενέργειας και πρώτων υλών για τη Βιομηχανία.
Αποτελείται από δύο τμήματα:
  1. την FuelsEurope, που εκπροσωπεί τα ενδιαφέροντα του κλάδου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και
  2. την Concawe, το επιστημονικό τμήμα του Συνδέσμου με ιστορία 60 ετών.
Η HELLENiQ ENERGY συμμετέχει ενεργά και ανελλιπώς και στα δύο τμήματα του Συνδέσμου, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην προώθηση των στόχων του κλάδου.
Σε δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ΕNERGY και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, επεσήμανε: «Είναι μια σημαντική διάκριση τόσο για την συνάδελφό μας, Λιάνα Γούτα, στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα νέα της καθήκοντα, όσο και για την HELLENiQ ΕNERGY. Θα έλεγα πως δικαιώνεται η, επί σειρά ετών, ενεργή συμμετοχή μας ως ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του Συνδέσμου. Βρισκόμαστε στη καρδιά των εξελίξεων, συμμετέχουμε στη διαμόρφωση θέσεων και στη χάραξη πολιτικών, έχοντας στη στρατηγική μας την πράσινη μετάβαση και την εξωστρέφεια. Σε μια κρίσιμη περίοδο στον ενεργειακό τομέα, ο ευρωπαϊκός κλάδος διύλισης καλείται να μετασχηματιστεί πλήρως και να πείσει ότι αξίζει, πράγματι, να στηριχθεί. Προσφέροντας καινοτόμες και προσιτά οικονομικές λύσεις χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, στον δρόμο για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.»
Η Λιάνα Γούτα διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών στον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας πετρελαίου. Έχει υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στην HELLENiQ ENERGY, ενώ από τον Μάρτιο του 2014 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου. Παράλληλα, μετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων (FuelsEurope&Concawe) και της ευρωπαϊκής Συμμαχίας eFuel Alliance για τα συνθετικά καύσιμα.