Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμα μια χρονιά το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που πραγματοποιήθηκε στις 11-15 Ιουλίου και για πρώτη φορά virtually. O ετήσιος θεσμός που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, έφερε σε επαφή νέους που επιθυμούν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, εισερχόμενοι στον κόσμο των επιχειρήσεων.
Η Siemens Α.Ε., αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία στους νέους να ενημερωθούν για όλα τα εφόδια που θα συμβάλουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη, στήριξε το Πανόραμα ως χορηγός αλλά και με τη συμμετοχή δύο ομιλητών.
Η κα Νεκταρία-Ειρήνη Καραμανή, Country HR Head Greece & Italy συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης με θέμα τα “Soft Skills” και τη σημασία τους στην αγορά εργασίας. Η κα Καραμανή τόνισε τη σημασία των προσωπικών ενδιαφερόντων και της συνολικής καλλιέργειας, καθώς και της συνεχούς εκμάθησης και συλλογής εμπειριών ως βασικά συστατικά της επαγγελματικής επιτυχίας.
Η κα Georgia Olympia Brikis, Artificial Intelligence Research Engineer στη Siemens AG στο Μόναχο, μίλησε για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στη βιομηχανία και τόνισε πως «οι καινοτομίες και οι καινοτόμες εφαρμογές της Siemens οδηγούν σε μείωση του χρόνου παραγωγής, του κόστους και των πόρων και παρέχουν ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της».
Ο κ. Johann Goettler, Πρόεδρος και CEO της Siemens A.E. δήλωσε σχετικά: «Στηρίζοντας έναν θεσμό, όπως το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που ανοίγει το δρόμο στους νέους για ένα καλύτερο αύριο και τους δίνει τα εργαλεία για το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία, η Siemens αποδεικνύει την πάγια δέσμευσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο τις κοινωνίες και τους ανθρώπους, στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, προκειμένου να επιτρέψουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους».