Σύμφωνα με δημοσιεύματα της διεθνούς αγοράς, η Google, στα πλαίσια των προσπαθειών της να καταναλώνει ενέργεια 100% από ΑΠΕ, ανακοίνωσε χθες ότι θα προμηθευτεί 536 MW νέας αιολικής δυναμικότητας από τέσσερις αιολικούς συαθμούς των ΗΠΑ.
Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοινώνοντας πέρυσι ότι τα γραφεία και τα κέντρα δεδομένων της θα τροφοδοτούνται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως τα τέλη του 2017.
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, η Google υπέγραψε συμφωνία αγοράς 200 MW ενέργειας με την EDF Renewable Energy για το σύνολο της παραγωγής του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου Glaciers Edge στην Αϊόβα.
Άλλες δύο συμφωνίες αγοράς 98 MW ενέργειας υπογράφηκαν με την Avangrid Renewables για τα αιολικά πάρκα Coyote Ridge και Tatanka Ridge στη Νότια Ντακότα.
Επιπλέον, υπογράφηκε συμφωνία αγοράς 140 MW ενέργειας με την Grand River Dam Authority (GRDA) που αφορά την παραγωγή από το αιολικό πάρκο Red Dirt της Enel Green Power στην Οκλαχόμα.
Σύμφωνα με τη δήλωση της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, ο Gary Demasi, διευθυντής παγκόσμιων υποδομών της Google, εξήγησε ότι η αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει μια επένδυση χαμηλού κινδύνου και υψηλής αξίας για την Google.
Πρόσθεσε ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσφέρουν αξία στις επιχειρήσεις της εταιρείας, καθώς κλιμακώνουν και επιταχύνουν τις επενδύσεις στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται η Google.
«…με το κόστος της ηλιακής και αιολικής ενέργειας να μειώνεται δραματικά και λόγω της σημαντικής αύξησης της απασχόλησης που προωθούν (σ.σ. η ηλιακή και αιολική ενέργεια), η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια οδηγεί σε πρωτοφανείς οικονομικές ευκαιρίες και μάλιστα ταχύτερα από όσο ποτέ μπορούσαμε να προβλέψουμε», δήλωσε.