Η Centrica Plc, ο μεγαλύτερος προμηθευτής οικιακής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιάζει να μετατρέψει έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργεί με αέριο και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια σε κόμβο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία εξαγόρασε το πρώην εργοστάσιο της Knapton στη βόρεια Αγγλία, όπου η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 2019, για να αναπτύξει μια μπαταρία 28 MW σε αυτή την τοποθεσία. Μελετά επίσης πιθανή παραγωγή υδρογόνου και ηλιακής ενέργειας στη γύρω περιοχή ως μέρος μιας «συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων λιρών», σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις.
Η Centrica, η μητρική εταιρεία της British Gas είναι μακροχρόνια συνδεδεμένη με τα ορυκτά καύσιμα, και τώρα σπεύδει να καλύψει τη διαφορά με τις κορυφαίες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Ευρώπης στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των ΑΠΕ καθώς επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση. Έτσι, στοχεύει να χτίσει ένα χαρτοφυλάκιο 900 MW ηλιακών και μπαταριών έως το 2026.
Η σχεδιαζόμενη υποδομή αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στο Knapton θα μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 14.000 σπίτια για δύο ώρες, ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωση. Η πρώην ιδιοκτήτης του εργοστασίου, η Third Energy, θα διατηρήσει τις 12 τοποθεσίες γεωτρήσεων που παρήγαγαν φυσικό αέριο καθώς επίσης και το δίκτυο αγωγών.

Πηγή: newmoney.gr