Η Banatti Green Falcon, μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα οι εξωτερικές επιφάνειες της οποίας αποτελούνται από μπαμπού, είναι ένα πρωτότυπο δημιούργημα του επικεφαλής της Meep Inc, Christopher Paris Lacson ο οποίος μέσω της εταιρείας και με επίκεντρο τις Φιλιππίνες επιχειρεί να παρουσιάσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης που δεν έχουν επιπτώσεις για το περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδίασε και κατασκεύασε την Banatti Green Falcon η οποία χάρη στην ιδιαιτερότητα της χρήσης μπαμπού εμποτισμένου με ρητίνη για τις εξωτερικές της επιφάνειες, είναι ελαφρύτερη ακόμα και σε σχέση με μια αντίστοιχη κατασκευή από υαλόνημα.
Ενδεικτικό είναι ότι το βάρος των επιφανειών που αποτελούνται από μπαμπού περιορίζεται σε μόλις 6,5 κιλά, ενώ σύμφωνα με τον δημιουργό της η ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου υλικού κατόπιν της επεξεργασίας με ρητίνη το καθιστά εξίσου ανθεκτικό με το ατσάλι.
Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό σύνολο με το οποίο εξοπλίζεται η Banatti, της εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα ενώ οι μπαταρίες με τις οποίες εξοπλίζεται αρκούν για αυτονομία 50 χλμ.
Παράλληλα όπως σημειώνει ο Lacson, η αίσθηση που αποκομίζει κανείς μετακινούμενος με τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι πολύ διαφορετική από την συνήθη συνεπικουρούμενων της σχετικά αθόρυβης αθόρυβης λειτουργίας της αλλά και του σχεδιασμού της σέλας η οποία αντλεί έμπνευση από τις σέλες των αλόγων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την «φυσική» της υπόσταση η Banatti Green Falcon δεν στερείται τεχνολογικών gadgets διαθέτοντας φωτιστικά σώματα LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων ακόμα και hub υποδοχής smartphone προκειμένου ο αναβάτης να ακούει την αγαπημένη του μουσική.
Όπως θα περίμενε κανείς, η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα δεν προορίζεται για παραγωγή, αποτελώντας, όπως σημειώνει ο δημιουργός της, ένα απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορεί κανείς να δημιουργήσει με υλικά από και προς όφελος του περιβάλλοντος, εκμεταλλευόμενος τον εκάστοτε φυσικό πλούτο, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Πηγή: www.in.gr