Η Audi κατασκευάζει ένα μίνι ηλιακό πάρκο συνολικής επιφάνειας 160.000 τ.μ. στην οροφή της μονάδας παραγωγής που διατηρεί εδώ και χρόνια στο Gyor της Ουγγαρίας.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε κτήριο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ίδια την Audi, η κατασκευή του μίνι ηλιακού πάρκου στη στέγη της μονάδας παραγωγής οχημάτων της εταιρείας στο Gyor της Ουγγαρίας θα ξεκινήσει τον προσεχή Αύγουστο με τη μέγιστη απόδοσή του από τα αρχές του 2019 να ανέρχεται στα 12 μεγαβάτ.

 

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής μας. Περίπου το 70% των θερμικών απαιτήσεων της Audi Hungaria καλύπτεται ήδη από γεωθερμική ενέργεια, που είναι ουδέτερη για το κλίμα. Στόχος μας είναι στο μέλλον να λειτουργεί πλήρως το εργοστάσιο με μηδενικές εκπομπές CO²», δήλωσε ο Achim Heinfling, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi Hungaria.
Στο πλαίσιο του κοινού έργου με την E.ON Hungaria, η τελευταία θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το εν λόγω φωτοβολταϊκό σύστημα με συνολικά 35.000 ηλιακές κυψέλες και με ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μεγαλύτερη των 9,5 GWh) – αριθμός που αντιστοιχεί στις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες 5.000 νοικοκυριών. Χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, στην ατμόσφαιρα θα «απελευθερωθούν» μειωμένες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα κατά 6.000 τόνους σε ετήσια βάση.

Γράφει ο Χρήστος Αποστολόπουλος – Πηγή: 4troxoi.gr