Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει δύο μακροπρόθεσμες συμφωνίες με τη Marathon Petroleum Company, που αφορούν την προμήθεια συνολικά 900 τόνων οξυγόνου ημερησίως στα διυλιστήρια της Marathon Petroleum στο Texas City (Τέξας) και στο Garyville (Λουϊζιάνα).
Οι δύο συμφωνίες, που σηματοδοτούν τη διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο εταιρειών, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό σχεδόν της ποσότητας οξυγόνου που θα προμηθεύει η Air Liquide τη Marathon Petroleum. Και τα δύο διυλιστήρια βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού.
Στο διυλιστήριο Galveston Bay της Marathon Petroleum στο Texas City (Τέξας), η Air Liquide θα αυξήσει την τρέχουσα προμήθεια οξυγόνου κατά 400 τόνους την ημέρα, ενώ στο Garyville (Λουϊζιάνα), ο εφοδιασμός οξυγόνου θα αυξηθεί μέχρι και 500 τόνους την ημέρα.
Η Marathon Petroleum Corporation διαθέτει το μεγαλύτερο εθνικό σύστημα διύλισης με 16 διυλιστήρια. Η συνολική ικανότητα διύλισης της εταιρείας ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως.
Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Marathon Petroleum και την επέκταση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Air Liquide στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο νέες συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Marathon Petroleum αποδεικνύουν την ικανότητα μας να επεκτείνουμε και να αυξάνουμε την παραγωγική ικανότητα στο δίκτυο μας, υποστηρίζοντας με ασφάλεια και αξιοπιστία την αυξανόμενη ζήτηση βιομηχανικών αερίων σε βασικές γεωγραφικές περιοχές».