Στην τελική ευθεία βρίσκεται το φιλόδοξο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών του Β.Α. Αιγαίου, για το οποίο έχει αρχίσει να παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα από τους αρμόδιους φορείς.
Συγκεκριμένα, ο ΑΔΜΗΕ προκήρυξε ηλεκτρονικό διαγωνισμό με ανοιχτή διαδικασία και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με βάση αποκλειστικά τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάδειξη αναδόχου σχετικά με την Εκπόνηση Θαλάσσιας Έρευνας για το έργο «Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση Υποβρυχίων Καλωδίων XLPE 150 kV για την Καλωδιακή Γ.Μ Υ/Σ Ζεύξης Θράκης – Λήμνου (Α’ Φάση), Λήμνου – Υ/Σ Ζεύξης Λέσβου (Α’ Φάση) και Υ/Σ Ζεύξης Λέσβου – Σκύρου (Γ’ Φάση)», στα τμήματα: Τμήμα Α.1: Θράκη – Λήμνος, Τμήμα Α.2: Λήμνος – Λέσβος και Τμήμα Α.3: Λέσβος – Σκύρος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του αντικειμένου της σύμβασης ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια, εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (€2.150.000,00), πλέον ΦΠΑ και αποτελεί ανώτατο όριο προσφοράς.
Το κύριο αντικείμενο της σύμβασης αφορά στη μελέτη και την αναγνωριστική ωκεανογραφική – βυθομετρική έρευνα, για το παραπάνω έργο ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του αντικειμένου της σύμβασης ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια, εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (€2.150.000,00), πλέον ΦΠΑ και αποτελεί ανώτατο όριο προσφοράς.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών λήγει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και ώρα 14:00, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση τους έχει οριστεί για μία ώρα αργότερα. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι μήνες για κάθε τμήμα του έργου από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.