Σειρά επαφών είχε στην Κάρπαθο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Καρπάθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Κασωτάκη Ευανθία αλλά και με τα στελέχη που αποτελούν την οργανική δύναμη του Λιμεναρχείου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα στελέχωσης της δομής αλλά και στην επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει η μονάδα. Στη συνέχεια, σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα, παρουσία του Δημάρχου Καρπάθου, Ηλία Λάμπρου, του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου Γιάννη Μηνατσή, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Νισύριου, καθώς των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικών Συμβούλων του νησιού συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί αναφορικά με την ύδρευση.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναγνωρίζοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, χρηματοδότησης έργου για την βελτίωση της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου της Καρπάθου, ύψους 3,3 εκ ευρώ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πιθανότητα χρηματοδότησης εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, δυναμικότητας 1000 κ.μ. νερού.
Παρουσιάστηκαν τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού και συζητήθηκε η επικείμενη εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μνεία επίσης έγινε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση των ακτοπλοϊκών γραμμών του νησιού.
«Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δημιουργώντας τις βάσεις για την επανέναρξη της ανάπτυξης των νησιωτικών τόπων. Οι υποδομές αλλά και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών είναι στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού μας έχοντας σαν σκοπό την τουριστική τόνωσή τους αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» ανέφερε ο υπουργός στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γράφει η Χριστίνα Μέγα – Πηγή: ert.gr