Η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή ενός ακόμη φ/β σταθμού Net Metering ισχύος 1.3 MW για την εταιρεία ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκαταστάθηκε στην παραγωγική μονάδα της εταιρείας στο Δήμο Χανίων και τέθηκε ήδη σε λειτουργία. 
Η εκτιμώμενη απόδοση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ανέρχεται στις 1.820.000 kWh/έτος, το οποίο θα αποσοβήσει περίπου 950 τόνους διοξείδιο του άνθρακα (CO₂).
Πρόκειται για μια επενδυτική κίνηση που επρόκειτο να δώσει τεράστια ώθηση στην εταιρεία ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ, καθώς καταφέρνει να θωρακιστεί απέναντι στην ευμετάβλητη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και να παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας έχει στραφεί στο Net Metering καθώς ο διττός του ρόλος, μείωση του τεράστιου ενεργειακού κόστους και προστασία του περιβάλλοντος, το καθιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.