Σε χαμηλό 21 μηνών υποχώρησε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω των υψηλών αποθεμάτων, των ισχυρών ροών LNG και τη χαμηλής κατανάλωσης λόγω του ήπιου καιρού και των ισχυρών ανέμων.
Τα συμβόλαια για παράδοση τον Ιούνιο (TTF) μειώθηκαν 1,6% στα 36,18 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021.
Στο 60% η πληρότητα των αποθηκών
«Η πληρότητα των αποθηκών διαμορφώνεται στο 60,2% στην Ευρώπη, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν πιο ήπιες θερμοκρασίες και περισσότερο άνεμο τις επόμενες ημέρες, οι ροές από τη Νορβηγία παραμένουν ισχυρές παρά τις εργασίες συντήρησης και το LNG εξακολουθεί να ρέει», δήλωσε Ευρωπαίος trader φυσικού αερίου.
Αναλυτής της Rystad ανέφερε ότι με την πληρότητα των αποθηκών στο 60%, η Ευρώπη χρειάζεται μόνο 305 δις. κυβικά μέτρα αερίου για να επιτύχει τον στόχο του 90% την 1η  Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι οι Ασιάτες αγοραστές είναι πιθανόν να μη σπεύσουν σε έναν ανταγωνισμό με τους Ευρωπαίους, δεδομένων των σημαντικών αποθεμάτων σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κορέα.
Στη Βρετανία, υπήρχε υπερβάλλουσα προσφορά 24,2 εκατ. κυβικών μέτρων στο σύστημα την Πέμπτη, σύμφωνα με τον εθνικό διαχειριστή.

Πηγή: imerisia.gr με πληροφορίες από Reuters