Στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 1809) δημοσιεύθηκε η απόφαση  του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με την έγκριση του Τεχνικού Κανονισμού «Εγκαταστάσεων Αποσυμπίεσης Πεπιεσμένου Φυσικού Αερίου και Βοηθητικών Διατάξεων».
Ο παρών τεχνικός κανονισμός καθορίζει τις απαιτήσεις σχετικά με το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη δοκιμή, τη θέση σε λειτουργία, τη λειτουργία, τη συντήρηση, την εκμετάλλευση και την πυροπροστασία των εγκαταστάσεων αποσυμπίεσης πεπιεσμένου Φυσικού Αερίου για να εξασφαλίζεται η τροφοδότηση των δικτύων διανομής αλλά και μεμονωμένων τελικών καταναλωτών, η διαφύλαξη της ασφάλειας προσώπων και αγαθών και η προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Κανονισμός έχει πεδίο εφαρμογής τη Μονάδα Αποσυμπίεσης (από τις αποφρακτικές βαλβίδες εισόδου έως τις αποφρακτικές βαλβίδες εξόδου της Μονάδας Αποσυμπίεσης) καθώς και γενικά τους χώρους του Σταθμού.
Ο κανονισμός δεν ισχύει για:
α) σταθμούς πρατηρίων πεπιεσμένου Φυσικού Αερίου,
β) σταθμούς μέτρησης/ρύθμισης δικτύων μεταφοράς και διανομής Φυσικού Αερίου, παροχετευτικούς αγωγούς Φυσικού Αερίου (εξαιρουμένων των περιπτώσεων του κεφαλαίου 4), καθώς και Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου.