Κρίσιμη σύσκεψη για το θέμα της χρέωσης προμηθευτή θα έχουν σήμερα στο ΥΠΕΝ ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης με τους επικεφαλής της ΡΑΕ και του ΛΑΓΗΕ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του ΛΑΓΗΕ θα προβλέπει ένα ανώτατο και ένα κατώτατο όριο για τη χρέωση προμήθειας, καθώς και κάποιες επιπλέον δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου να μην ξεφεύγει η χρέωση, ενώ το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, τουλάχιστον. Η ΔΕΗ έχει ενημερώσει με επιστολή της τον ΛΑΓΗΕ και τη ΡΑΕ ότι σταματά να πληρώνει τη σχετική χρέωση, την οποία εκτιμά ότι θα την επιβαρύνει 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2018.
Η εφαρμογή του μέτρου της χρέωσης προμηθευτή έχει οδηγήσει σε μεγάλες επιβαρύνσεις τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές, δημιουργώντας στην πράξη περισσότερα προβλήματα απ’ όσα ήθελε να επιλύσει.
Εν τω μεταξύ, ο ΕΣΗΑΠΕ, ο σύνδεσμος των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρισμού ΑΠΕ, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η αποτελεσματική εφαρμογή της ρύθμισης προϋποθέτει τη στενή και ουσιαστική συνεργασία των δύο συναρμόδιων φορέων, της ΡΑΕ και του ΛΑΓΗΕ.