Πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας ανακύκλωσης στο στρατόπεδο Παπάγου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που υλοποιεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία του Υπουργού, κ. Πάνου Καμμένου και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιθυμεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς του, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όπου διαθέτει χώρους ευθύνης του, όσο και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο και να συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Το “Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” ξεκίνησε με την τοποθέτηση του 1ου Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εντός του χώρου του Υπουργείου και αφορά στην ανακύκλωση συσκευασιών.
Η καινοτομία και η μοναδικότητα του Προγράμματος είναι η εφαρμογή της «Διαλογής στην Πηγή», με παράλληλη παροχή σημαντικού ανταποδοτικού αντιτίμου, που ανέρχεται σε 3 ευρώ λεπτά ανά κάθε μία μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία. Το συνολικό ανταποδοτικό αντίτιμο θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.