Η Siemens Mobility παρουσίασε το νέο της όραμα και στρατηγική, τα οποία δίνουν στην κορυφαία εταιρεία μεταφορών μια σαφή και κοινή κατεύθυνση προκειμένου να οδηγήσει τον κλάδο των συγκοινωνιών στο μέλλον, έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες και διατροπικές συγκοινωνίες, και o οποίος καθοδηγείται από μεγάλες τάσεις όπως η αστικοποίηση και η απαλλαγή από τον άνθρακα.  
Το όραμα, «Είμαστε παγκόσμιοι entrepreneurs και με την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας, είμαστε πρωτοπόροι στις μεταφορές και στη μετακίνηση των ανθρώπων με βιώσιμο και απρόσκοπτο τρόπο, από το πρώτο μίλι ως το τελευταίο», και η στρατηγική, «Moving beyond», ενσωματώνουν το DNA της Siemens Mobility και ενισχύουν την πρόθεσή της να παρέχει με επιτυχία καινοτόμες λύσεις συγκοινωνιών σε πελάτες παγκοσμίως.  
«Έχουμε κατακτήσει ένα νέο ορόσημο με το όραμα για την εταιρεία μας: ένα όραμα που θα μας κάνει να ενωθούμε, να αγωνιστούμε και που θα μας καθοδηγεί μέρα με τη μέρα», δήλωσε η Sabrina Soussan, CEO της Siemens Mobility.
«Αυτό το όραμα και η στρατηγική χαράσσουν την πορεία μας για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων συγκοινωνιών που θα επιτρέψουν στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν έξυπνες υποδομές, να αυξήσουν την αξία τους με βιώσιμο τρόπο, να βελτιώσουν την εμπειρία των επιβατών και να εγγυηθούν τη διαθεσιμότητα των μετακινήσεων».
«Το νέο όραμα και η στρατηγική ενσωματώνουν τις βασικές μας πεποιθήσεις, δείχνουν το ποιοι είμαστε και μας παρέχουν ένα ολοκληρωμένο όραμα στραμμένο προς το μέλλον προκειμένου να ξεπεράσουμε τις συμβατικές έννοιες των μεταφορών και των συγκοινωνιών», δήλωσε ο Michael Peter, CEO της Siemens Mobility.
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας πρωτοποριακές ψηφιακές, βιώσιμες, απρόσκοπτες και έξυπνες λύσεις συγκοινωνιών που θα αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις που θα προκύψουν από την αυξανόμενη ζήτηση για συγκοινωνίες και δημόσιες μεταφορές».
Κάθε πτυχή του οράματος εστιάζει σε διαφορετικές παραμέτρους που προωθούν ξεχωριστά έναν μεγαλύτερο βαθμό ανάπτυξης των επιχειρήσεων, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της ψηφιοποίησης και, κυρίως, των ενδιαφερόντων των πελατών. Μαζί δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ξεχωριστό και καινοτόμο σχεδιασμό που θα καθορίσει τη μελλοντική πορεία της εταιρείας.
Παγκόσμιος Entrepreneur
Για να επιτύχει η Siemens Mobility συνεχή βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, οι νέες επιχειρηματικές της δραστηριότητες πρέπει να υλοποιηθούν σε νέες αγορές, με νέους πελάτες, με νέα επιχειρηματικά μοντέλα, που εστιάζουν στην ταχύτητα και στον αντίκτυπο στην αγορά. Αυτό απαιτεί μια ισχυρή, διαφοροποιημένη, δημιουργική και με επιχειρηματικό πνεύμα ομάδα που επιδιώκει να είναι ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην παροχή λύσεων συγκοινωνιών.
Αξιόπιστος συνεργάτης
Εστιάζοντας στην ψηφιοποίηση και την καινοτομία, η Siemens Mobility θα είναι πρωτοπόρα σε νέες καινοτομίες και λύσεις συγκοινωνιών που θα επιτρέψουν τη βιώσιμη, ασφαλή, αξιόπιστη και απρόσκοπτη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών.
Αυτό θα περιλαμβάνει μια διαρκή εστίαση στην ποιότητα, την υλοποίηση και την εκτέλεση έργων, η οποία θα καταστήσει σαφές στους πελάτες ότι η Siemens Mobility φιλοδοξεί να γίνει ο έμπιστος συνεργάτης τους.
Μετακίνηση ανθρώπων
Ως αξιόπιστος συνεργάτης, η Siemens Mobility θα συνεργαστεί με τους πελάτες για να καλύψει τις ανάγκες των επιβατών τους. Η εμπειρία των επιβατών θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, με στόχο τη μεταφορά ατόμων με ασφάλεια, αξιοπιστία, άνεση και με βιώσιμο τρόπο στους τελικούς προορισμούς τους.
Βιώσιμα
Η Siemens Mobility θα υποστηρίξει τους πελάτες στη μετάβαση των δημόσιων μεταφορών ουδέτερου άνθρακα, από ένα ενεργειακά αποδοτικό οδικό υλικό που οδηγείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε σηματοδότηση βασισμένη στο cloud, αυξάνοντας την ικανότητα των υποδομών που ήδη υπάρχουν. Αυτό θα αυξήσει την αξία και θα επεκτείνει τον κύκλο ζωής των περιουσιακών τους στοιχείων, μειώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων τους.
Επιπλέον, τα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας της Siemens Mobility και οι διατροπικές λύσεις θα επιτρέψουν στις πόλεις να διαχειρίζονται τις συγκοινωνίες καθημερινή βάση και θα τους επιτρέψουν να εντοπίσουν τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς.
Απρόσκοπτα
Με τις διατροπικές λύσεις της Siemens Mobility, η εμπειρία των συγκοινωνιών θα βιώνεται ως μια απρόσκοπτη διαδρομή όπου οι επιβάτες θα δίνουν σημασία στα πάντα, εκτός από τη διαδοχή των τρόπων μεταφοράς.
Με έμφαση στη συνεχή ενημέρωση των επιβατών και σε αξιόπιστους τρόπους μεταφοράς, η Siemens Mobility θα υποστηρίξει τους αρμόδιους φορείς μετακίνησης στην εξατομίκευση της εμπειρίας των επιβατών και θα προσφέρει τις ολοκληρωμένες λύσεις για να την καταστήσουν δυνατή: έξυπνες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές που συνδέονται με έξυπνες λύσεις δημόσιων μεταφορών. Αυτό θα βελτιστοποιήσει τη ροή ατόμων και αγαθών σε πραγματικό χρόνο, ενώ η εκ των προτέρων συντήρηση και η βελτιστοποίηση περιουσιακών στοιχείων θα εγγυώνται την 100% διαθεσιμότητα.
Από το πρώτο έως το τελευταίο μίλι  
Η Siemens Mobility οραματίζεται ότι ο κάθε άνθρωπος θα βιώνει τη μετακίνηση ως ένα ενιαίο ταξίδι, και όχι ως ένα άθροισμα μερών με λίγες επιλογές για το πρώτο ή το τελευταίο μίλι. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα απρόσκοπτο, ασφαλές και άνετο ταξίδι, ξεκινώντας από το σπίτι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο αναχώρησης επιλέξει ο επιβάτης.
Οι επιλογές για τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι προσβάσιμες σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης του πρώτου και του τελευταίου μιλίου, έτσι ώστε οι βιώσιμες μεταφορές να μπορούν πραγματικά να επικρατήσουν. Η Siemens Mobility θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτού του οράματος και να ζήσει με τη στρατηγική της: «Moving beyond».