Ο ανεξάρτητος παραγωγός καθαρής ενέργειας Rezolv Energy απέκτησε τα δικαιώματα για την κατασκευή και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1.044 μεγαβάτ στη δυτική Ρουμανία, ο οποίος αν κατασκευαστεί, αναμένεται να γίνει ο μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός της Ευρώπης.
Η Rezolv Energy, η οποία απέκτησε τα δικαιώματα από τον όμιλο Monsson, επενδύει σε περίπου 1,6 εκατομμύρια νέους ηλιακούς συλλέκτες που αναμένεται να παράγουν περίπου 1.500.000 Μεγαβατώρες (Mwh) ετησίως, ικανές να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 370.000 νοικοκυριά.
Το έργο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και η Rezolv Energy αξιολογεί ήδη τεχνολογικές λύσεις και επιλογές χρηματοδότησης μέσω χρέους.
Η κατασκευή, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, πράγμα που σημαίνει ότι η μονάδα θα πρέπει να είναι σε λειτουργία το 2025.
Η Rezolv Energy ξεκίνησε νωρίτερα φέτος από την Actis, έναν κορυφαίο παγκόσμιο επενδυτή σε βιώσιμες υποδομές, και την ηγετική ομάδα της Rezolv, η οποία προηγουμένως ανέπτυξε και διαχειρίστηκε ένα χαρτοφυλάκιο ενεργειακών έργων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Low Carbon σε ένα άλλο ενεργειακό έργο στη Ρουμανία: ένα χερσαίο αιολικό πάρκο 450 MW.

Πηγή: euractiv.gr