Μετά από διεθνή πρόσκληση, εξαντλητική διαγωνιστική διαδικασία και με ισχυρές εγγυήσεις διαφάνειας, η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου Κύπρου (ΔΕΦΑ), επέλεξε την εταιρεία OneTeam ως στρατηγικό της σύμβουλο και συνεργάτη, σε θέματα χάραξης επικοινωνιακής πολιτικής, εμπλοκής και ενεργοποίησης φορέων και διαχείρισης κρίσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΦΑ, η επιλογή της OneTeam από την ΔΕΦΑ βασίστηκε εκτός των οικονομικών δεδομένων, στη μεθοδολογική προσέγγιση, στην προηγούμενη εμπειρία της εταιρείας και των στελεχών της καθώς και στην αποδεδειγμένα επιτυχή διαχείριση ανάλογων προκλήσεων.
Στην παρούσα φάση η ΔΕΦΑ βρίσκεται σε διαδικασία εισαγωγής φυσικού αερίου στην Κύπρο μέσω της κατασκευής τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου – ΥΦΑ (FSRU) στην περιοχή Βασιλικό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην παρούσα χρονική στιγμή στην Κύπρο που θα χρηματοδοτηθεί κατά 40% από την ΕΕ.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ Δρ. Συμεών Κασσιανίδης δήλωσε σχετικά: «Η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου αποτελεί τον εγγυητή της Ενεργειακής Ασφάλειας και της Αειφόρου Ανάπτυξης της Κύπρου. Στις νέες αυτές προκλήσεις, ως συνοδοιπόρο, καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά στην οικογένειά μας την OneTeam. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιτυχημένη πορεία χρόνων της εταιρείας στο χώρο της επικοινωνίας, θα διασφαλίσει σε συνεργασία με τους δημόσιους λειτουργούς, τη βέλτιστη επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας μας».
Από την πλευρά του ο Managing Director της One Team, Κωνσταντίνος Νοδάρας  σημείωσε: «Με την επικύρωση και την έναρξη της νέας αυτής συνεργασίας με τη ΔΕΦΑ, επιβεβαιώνεται και η επιχειρηματική στρατηγική της OneTeam που έχει ως βασικό άξονα της την εξωστρέφεια. Η μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία και η εμπειρία της εταιρίας μας σε θέματα ενέργειας, μας οδήγησε στη σύναψη αυτής της νέας και πολύ δυναμικής συνεργασίας. Είναι μεγάλη τιμή που η εταιρεία μας επιλέχθηκε για να αναλάβει τον καθοριστικό ρόλο χάραξης της Επικοινωνιακής Στρατηγικής για λογαριασμό της ΔΕΦΑ».
Σχετικά με τη ΔΕΦΑ
Η ΔΕΦΑ ιδρύθηκε με σκοπό τη δημιουργία της αγοράς Φυσικού Αερίου (ΦΑ) και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της Κύπρου. Η σύστασή της κατέστησε ανεξάρτητη και ευέλικτη την Κυπριακή Δημοκρατία, εξασφαλίζοντας τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας. Όντας ο Καθολικός Εισαγωγέας και Προμηθευτής ΦΑ, εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες ΦΑ στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, αναπτύσσοντας παράλληλα τις αναγκαίες υποδομές και καλύπτοντας τις εσωτερικές ανάγκες πάντα υπό την εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οδηγίες.
Σχετικά με την OneTeam
Η OneTeam είναι μία από τις καθιερωμένες εταιρείες στον τομέα της Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε στρατηγικό επίπεδο και υλοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα για την επίτευξη σύνθετων επιχειρησιακών στόχων που αφορούν στην εικόνα, στη φήμη, στην ανάλυση της αγοράς και στην αειφόρο ανάπτυξη. Στο πελατολόγιο της ΟΤ περιλαμβάνονται κατά τα τελευταία χρόνια πελάτες όπως ενδεικτικά: Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), Energean, ΔΕΠΑ – Edison, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), Repsol S.A., Huawei, Friesland Campina, Ελαΐς – Unilever, TetraPak  κ.α.